Datum: 20090305 Titel: Politiebericht Hoeksche Waard **DATUM*** Arnold zegt: Politie Zuid-Holland-Zuid, index new Titelbalk gaf: Politie.nl

Politie Zuid-Holland-Zuid

Hoeksche Waard

Dordrecht, 05-03-2009 o Persberichten district III

AANHOUDING IN VERBAND MET BEDREIGING
OUD-BEIJERLAND De politie heeft woensdagochtend 5 maart een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland in zijn woning aangehouden. Hij wilde zondagnacht een café in aan de Havendam en had zijn eigen drank bij zich. Toen de portier aangaf dat dit niet de bedoeling was, ontstond een eindeloze discussie. Die eindigde uiteindelijk doordat de verdachte de portier bedreigde. Toen vervolgens de politie werd ingeschakeld, koos de jongen het hazenpad. De jongen is overgebracht naar het politiebureau en wordt nog gehoord.

VERKEERSCONTROLES
WESTMAAS / KLAASWAAL / NUMANSDORP Bij verkeerscontroles woensdag 4 maart op de Stougjesdijk in Westmaas, de Oud-Cromstrijensedijk in Klaaswaal en de Middelsluissedijk en de Burgemeester De Zeeuwstraat in Numansdorp reden in totaal 185 bestuurders te hard. Ruim 20% van de automobilisten reed op deze wegen te hard, met uitzondering van de De Zeeuwstraat waar slechts zon 3% te hard reed. In totaal zijn bij de controles ruim 1.600 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 kilometer per uur waar maximaal 80 kilometer is toegestaan. De politie heeft de controles op deze plekken uitgevoerd omdat hier regelmatig onveilige situaties ontstaan als gevolg van de snelheid waarmee wordt gereden. Bij de De Zeeuwstraat viel dat tijdens de controle gelukkig mee, al reed hier toch een bestuurder met een snelheid van 69 kilometer. Op deze weg mag maximaal 50 kilometer per uur worden gereden.