Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen onder invloed

Regio, 05-03-2009 o Woensdag zijn bij diverse verkeerscontroles in de regio Gelderland-Zuid in totaal zes mensen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 54-jarige man uit Nijmegen werd woensdagavond rond 7 uur op het Geert Grooteplein-Zuid in Nijmegen staande gehouden door agenten die een verkeerscontrole hielden. Bij de controle bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Tevens vermoedden de agenten dat de man had gedronken en lieten hem blazen. De ademanalysetest gaf een resultaat van 285 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man werd aangehouden en uit gegevens van de politie bleek dat de man voor de zesde keer werd aangehouden voor rijden onder invloed. Dit gegeven werd opgenomen in het proces verbaal om naar de officier van justitie te sturen. De auto van de man is in beslag genomen tot hij deze door iemand met een geldig rijbewijs kan laten ophalen. De officier van justitie zal de strafmaat nog bepalen.

Culemborg
Rond middernacht werd een 42-jarige man uit Den Haag bij controle aan de Rijksstraatweg in Culemborg aangehouden. Hij bleek teveel alcohol te hebben genuttigd. De ademanalyse gaf 505 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. De man kreeg een rijverbod opgelegd van 5 uur. Er werd een proces verbaal opgemaakt om naar de officier van justitie te sturen.

Groesbeek
Diezelfde woensdag, ook rond middernacht werd in Groesbeek een 32-jarige man uit China aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij een controle aan de Molenweg bleek dat de man teveel alcohol had gedronken, 320 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man uit China kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Omdat de man niet in Nederland woont, werd de bekeuring ter plaatse voldaan.

Nijmegen
Aan de Hatertseweg in Nijmegen bleek woensdagavond rond 9 uur een 55-jarige vrouw uit Escharen onder invloed te rijden toen zij woensdagavond bij een controle moest blazen. De ademanalysetest gaf 320 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. Zij kreeg ter plaatse een bekeuring en 2 uur rijverbod opgelegd voor het rijden onder invloed.
Bij diezelfde alcoholcontrole werd een 51-jarige man uit Nijmegen aangehouden omdat zijn ademanalyse een resultaat gaf van 610 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man kreeg ook een rijverbod van 6 uur opgelegd en zijn rijbewijs werd ingenomen om samen met het proces verbaal op te sturen naar de officier van justitie.

Wijchen
Bij een alcoholcontrole aan de Aalsburg in Wijchen woensdagnacht kreeg een 29-jarige man uit Wijchen 1 uur rijverbod opgelegd nadat hij onder invloed bleek te rijden. Zijn ademanalysetest gaf 285 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat. (13)

Laatst gewijzigd 05-03-2009 13:36 | © Regio Gelderland-Zuid |