Gemeente Bussum

Werkbezoeken college Burgemeester en Wethouders

In 2008 is het college gestart met het brengen van werkbezoeken aan diverse organisaties. Het college wil de kennismaking vernieuwen en ophalen wat er bij een andere organisatie leeft. In totaal staan er in 2009 vijftien werkbezoeken op het programma. Op 3 februari jl. vond de tweede uit deze reeks plaats bij sociaal cultureel centrum Uitwijk en muziekcentrum Scala.

Uitwijk

Bij Uitwijk werd gesproken met vertegenwoordigers van kinderwerk, peuterspeelzaalwerk, jeugd- en jongerenwerk en buurtopbouwwerk. Vervolgens werden de ruimtes bekeken waar de activiteiten plaatsvinden. Duidelijk is dat degenen die met deze werkzaamheden bezig zijn dit met veel motivatie en betrokkenheid doen. Veel werk wordt gestopt in het opvangen van de jeugd van zeer klein (peuters vanaf twee jaar) tot jongeren van zeventien jaar. Ook heeft het centrum een wijkgebonden rol in de zin van een ontmoeting en ontspanning.

Scala

Vervolgens werd een bezoek gebracht aan muziekcentrum Scala dat eveneens in het gebouw is gevestigd. Tijdens dit bezoek werd duidelijk dat heel veel muzikale Bussumers een plek in het gebouw hebben gevonden om te musiceren en te dansen. Om dit alles mogelijk te maken is er veel energie in gestopt om het gebouw hiertoe geschikt te maken, onder andere in de zin van geluidswerende maatregelen. Al met al was het een leerzaam werkbezoek.