LLiNK
-PERSBERICHT-

Plasterk laat LLiNK niet stikken

Minister Plasterk van OCW heeft vandaag om 14.30 uur voor zijn ministerie in Den Haag uit handen van LLiNK presentatrice Froukje Jansen, namens het gehele LLiNK personeel, een wereldbol en een verklaring in ontvangst genomen. Volgens de verklaring van Froukje Jansen is LLiNK de enige omroep die consequent aandacht besteedt aan duurzaamheid, mensenrechten en armoede in de wereld. Daarom moet LLiNK blijven bestaan. Met de overhandiging van de wereldbol werd hem letterlijk de toekomst van de omroep die zich inzet voor een betere wereld in handen gegeven. De reactie van Plasterk was dat hij LLiNK niet wilde laten stikken en hij wenste de omroep veel succes met ledenwerven tot 1 april.

LLiNK heeft vorige week uitstel van betaling aangevraagd en wacht op dit moment op een beslissing van het Commissariaat van de Media, de Publieke Omroep en het ministerie van OCW. Zij besluiten naar alle waarschijnlijkheid een dezer dagen of ze akkoord gaan met het plan dat de directie van LLiNK met de bewindvoerder heeft opgesteld om uit de problemen te komen.

15.000 nieuwe leden in twee weken
Sinds LLiNK twee weken geleden uitstel van betaling heeft aangevraagd zijn er bijna 15.000 mensen lid geworden van de omroep. De teller staat nu op 135.000 leden. Voor 1 april moet LLiNK 150.000 leden hebben om in het omroepbestel te kunnen blijven.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.

Noot voor de redactie,