Gemeente Rotterdam
Prijs voor talentvolle (v)mbo leerlingen Rotterdam

Onderwijswethouder Leonard Geluk heeft op donderdag 5 maart de prijzen uitgereikt op de Beurs voor Talentvolle Leerlingen. Vijf leerlingen en vier klassen kregen uit handen van de wethouder een cheque waarmee zij hun talenten en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. De beurs vond plaats tijdens de Skills Masters & Arbeidsmarkt in Ahoy.

Wethouder Leonard Geluk: "Deze beurs laat maar weer eens zien hoe veel talentvolle leerlingen wij hier hebben rondlopen, de onmisbare vakmensen van de toekomst. We moeten er alles aan doen om hen te helpen hun dromen en ambities waar te maken. Deze prijs is een stap op de goede weg."

Fotografie

Een van de winnende leerlingen doet eindexamen in beeldende vormgeving en maakt foto's van bijzondere kwaliteit. Hij kreeg uit handen van wethouder Geluk een fototoestel met toebehoren.

Boobies for Charity

Een voorbeeld van een winnende klas zijn zeven leerlingen van de opleiding Handel en Mode die in het kader van hun opleiding de mini-onderneming Boobies for Charity hebben opgericht waarmee ze Pink Ribbon (organisatie die zich inzet voor borstkanker) steunen. Zij kregen een tegemoetkoming in de kosten voor onder andere het inhuren voor een training in ondernemersvaardigheden.

Een ander voorbeeld van een winnende klas zijn de vmbo-leerlingen die met groot enthousiasme drie vakken in het Engels volgen. Dit Versterkt Talen Onderwijs is uniek voor een vmbo-school. Hun inzet wordt beloond met een excursie naar Londen.

Aanmelden

Sinds het begin dit jaar konden scholen voor het vmbo en mbo hun leerlingen aanmelden voor deze Rotterdamse Talentenbeurs. De leerlingen zijn talentvol bevonden op hun eigen niveau of hebben een bijzondere prestatie geleverd binnen of buiten de school. De cheques zijn een tegoed voor de gewonnen prijs. De onderwijsinstelling is verantwoordelijk voor de aanschaf van de prijs.

2009

Vmbo- en mbo-scholen kunnen hun talentvolle leerlingen in heel 2009 voor de Rotterdamse Talentenbeurs van volgend jaar aanmelden via talent@jos.rotterdam.nl.

noot voor de redactie/