Gemeente Cromstrijen

Wet Tijdelijk Huisverbod van start in Cromstrijen
Met ingang van 2 maart 2009 voert gemeente Cromstrijen de wet Tijdelijk Huisverbod in. Deze wet houdt in dat iemand die huiselijk geweld dreigt te plegen een tijdelijk huisverbod krijgt. Dat betekent dat iemand zijn of haar woning tien dagen niet meer in mag. In die periode mag er geen contact zijn met de partner of kinderen. Het verbod kan verlengd worden tot maximaal vier weken. De burgemeester neemt het besluit tot een huisverbod.

Hulpverlening

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld terug te dringen. Het verbod zorgt voor een afkoelingsperiode waarin hulpverlening op gang kan komen. Het gaat dan om hulp voor de uithuisgeplaatste, de thuisblijver en eventuele kinderen. Voor een snelle en goede hulpverlening is in de regio Zuid-Holland Zuid een veelzijdig team dat begeleiding biedt aan alle betrokkenen van het gezin.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een groot maatschappelijk probleem met ernstige gevolgen voor slachtoffers en getuigen. Huiselijk geweld stopt niet vanzelf. Daarom is het goed om huiselijk geweld altijd te melden. Dit kan bij het Zorgpunt van de GGD Zuid-Hollandse Eilanden, telefoonnummer 0181 - 652472 . Bij gevallen van huiselijk geweld die levensbedreigend zijn, belt u direct het alarmnummer 112.

Meer informatie

Meer informatie over huisverbod en huiselijk geweld vindt u op www.huisverbod.nl of www.huiselijkgeweld.nl.