Ingezonden persbericht

Luxe op de camping
KAMPEREN MET PRIVÉ SANITAIR

ACHTERHOEK - Deze week berichtte het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) over noodzakelijke maatregelen tegen daling van het aantal kampeervakanties. Het GOBT adviseerde innovatie als redmiddel. Campings zouden het moeten zoeken in de vergroting van luxe en comfort en nauwere samenwerking moeten zoeken. Vier Achterhoekse campings hebben direct het antwoord. Zij bieden de kampeertoerist sinds kort iets extra's: kamperen met privé-sanitair. Een eigen toilet, je eigen wastafel en je eigen douche, direct naast je caravan of tent. Altijd schoon, warm en lekker dichtbij. Deze campings met privé-sanitair liggen in het oostelijke deel van de Achterhoek, bij Groenlo en Winterswijk. Kijk op www.privesanitair.nu voor uitgebreide informatie.

Pasje/sleutel
De privé-sanitair cabine is slechts toegankelijk met een pasje of sleutel, exclusief voor de huurder van de betreffende kampeerplaats. Anderen hebben geen toegang. De cabine staat direct naast de kampeerplaats. Een eind lopen naar het toilet of douche en wastafel delen met anderen is ook verleden tijd. Het eigen pasje / de sleutel geeft toegang tot de eigen cabine met privé douche, toilet en wastafel. Uiteraard met warm en koud water. Bovendien met een stopcontact geschikt voor scheerapparaat of haarföhn. En nu we het hebben over de geadviseerde luxe: er is zelfs een kabel-tv-aansluiting en wifi-internet!

Campings
De Achterhoek telt vier campings met privé-sanitair: Marveld Recreatie in Groenlo, vakantiepark De Twee Bruggen in Winterswijk, Camping Vreehorst in Winterwijk en Sevink Mölle in Winterswijk. Alle vier prachtig gelegen campings in het oostelijke deel van de Achterhoek. Een gebied dat zich bij uitstek leent voor uitstapjes in de natuur. Tip: download voor je gaat kamperen de Camping Card Achterhoek op www.kamperenindeachterhoek.nl en je kampeert tegen gereduceerd tarief. Het weekend na Pasen kun je zelfs gratis kamperen! Alleen voor de privé sanitair plaatsen betaal je een kleine toeslag. De Camping Card Achterhoek is ontwikkeld door het Achterhoeks Bureau voor Toerisme en is geldig bij de 19 campings die zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband Kamperen in de Achterhoek, waaronder de vier eerdergenoemde terreinen.

Groenlo/Winterswijk/Zutphen, 5 maart 2009