Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontrole regio Zaanstreek met laser

Wormerveer, Zaandijk, 05-03-2009 o De politie heeft donderdagmiddag op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk de snelheid gemeten met de handlaser van het verkeer dat uit de richting Zaandam kwam.

Er werden in totaal 32 bekeuringen uitgeschreven. Veertien bestuurders werden bekeurd omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 70 km per uur hielden. Verder werd geschreven voor niet handsfree bellen tijdens het rijden en geen veiligheidsgordel dragen. Eén bestuurder reed in een auto waarvan de zijruiten waren beplakt met folie. Hierdoor werd de lichtdoorlatendheid van de ruiten tot minder dan 25 % teruggebracht. De bestuurder kreeg een beschikking aangezegd van 90 euro. Hij kon na het verwijderen van de folie zijn weg
vervolgen.
In het Voertuigreglement staat het helder omschreven: de voorruit en de zijruiten van personenauto's mogen geen beschadigingen of verkleuringen vertonen en niet voorzien zijn van onnodige voorwerpen, die het uitzicht van de bestuurder belemmeren. Hierbij valt te denken aan folies die de lichtdoorlaatbaarheid beperken, aldus een nota van toelichting. Ook coatings zijn niet toegestaan. Bij de toelating van motorvoertuigen (typegoedkeuring) wordt de beperking van de lichtdoorlaatbaarheid binnen zekere grenzen gehouden.