Ingezonden persbericht


6/10/2008 Persbericht

De Kartini-prijs 2009 van de stad Den Haag:
geef het door en draag jezelf of een ander voor!

De Kartini-prijs, de jaarlijkse emancipatieprijs van de stad Den Haag, wil het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van mannen en vrouwen benadrukken. Iedereen die daaraan bijdraagt, komt voor de prijs in aanmerking. Die bijdrage kan verscholen zitten in allerhande, soms onalledaagse initiatieven, plannen en projecten. Door die te belichten, wil de stad álle Hagenaars - man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden - inspireren en stimuleren. Niet alleen personen, maar ook bedrijven, organisaties of stichtingen kunnen zich kandidaat (laten) stellen. Sluitingsdatum voor de Kartini-prijs 2009: 20 november 2008. De speciale website kartini.nl geeft alle informatie.

Iedereen die bijdraagt aan een gelijkwaardige positie van mannen en vrouwen kan voor de prijs in aanmerking komen. Zeker als die bijdrage vernieuwend en origineel is. Bijvoorbeeld een bedrijf dat bewust streeft naar meer vrouwen in de top. Een vrouw die een garage begint. Een wijk die een convenant sluit tegen huiselijk geweld. Een groepje allochtone vaders dat de strijd aanbindt tegen eerwraak. Meiden die rolpatronen doorbreken. Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook iets dat al langer loopt, is welkom. Voorwaarde is wel dat het met Den Haag te maken heeft.

De Kartini-prijs wordt op donderdag 5 maart 2008 uitgereikt door Bert van Alphen, wethouder Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie, tijdens de Haagse Vrouwenweek, de week rond 8 maart - Internationale Vrouwendag. De prijs bestaat uit een aandenken en een geldbedrag van ¤ 2.500,-. Bovendien kan de winnaar een jaar lang als 'ambassadeur' van de prijs op de nodige bekendheid rekenen. De uitreiking vindt om 15.00 uur plaats in het Nutshuis te Den Haag.

------------------------------------------------------einde persbericht ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------