Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

RUPA & THE APRIL FISHES
melting pot van van Franse chanson, zigeunermuziek, tango, alternatieve Latin en Indiase muziek Melkweg, Oude Zaal · donderdag 5 maart · 21.00 uur · 17,00 + lidm.
· · ·

Rupa & The April Fishes zullen op 5 maart het zonnetje laten schijnen in de Melkweg in Amsterdam. De duizelingwekkend eclectische mix van deze groep uit San Francisco leidt de luisteraar naar warmere oorden. De van oorsprong Indiase singer/songwriter Rupa Marya brengt met haar groep een charmante melting pot van Franse chanson, zigeunermuziek, tango, alternatieve Latin en Indiase muziek. Als filmpersonage Amélie Poulin een roadmovie zou maken, zou de muziek van Rupa & The April Fishes de perfecte soundtrack zijn. De genre-overschrijdende sound is voer voor muzikale ontdekkingsreizigers.
Na het eerste Nederlandse optreden op het Amsterdam Roots Festival 2008 en het verschijnen van debuutalbum `Extraordinary Rendition' is het voor Rupa & co nu tijd voor een eigen concert in Nederland. De akoestische line up bestaat uit Rupa op gitaar en vocals, ondersteund door een staande bas, cello, accordeon, trompet en percussie. De romantische feel good songs die hieruit voortvloeien zullen liefhebbers van Manu Chao, Oi Va Voi en Gogol Bordello bekoren.

Rupa's achtergrond heeft nomadische trekjes. Geboren in California uit Indiase ouders, verhuisde ze op haar tiende naar Zuid-Frankrijk. Zelf is ze nu werkzaam vanuit San Francisco als arts. Deze wereldse invloeden en sociale bevlogenheid met haar patiënten zijn een grote inspiratiebron voor haar muziek en songteksten. Ze ziet zichzelf dan ook als wereldburger. De groepsnaam The April Fishes is afgeleid van de Franse uitdrukking "les poissons d'avril' dat vergeleken kan worden met onze `1 april'. Met een show van dit humorvolle, warmbloedige gezelschap krijgen de grijze Nederlandse winterdagen alvast een goudgeel tintje.