Ingezonden persbericht



PERSBERICHT - Amsterdam, 17 februari 2009

Tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt bij de OBA

Donderdag 5 maart 2009 om 17.00 uur opent de tentoonstelling Ik kan niet leven zonder letters, waarin de bibliografie van Annie M.G. Schmidt centraal staat, bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). De opening vindt plaats in het Theater van 't Woord, op de 7e etage van de Centrale Bibliotheek.

Ik kan niet leven zonder letters gaat over lezen en over de taal van Annie M.G. Schmidt. De tentoonstelling belicht haar schrijversbestaan, met anekdotes en wetenswaardigheden. Er zijn boeken van haar te zien, aangevuld met tekstcitaten, illustraties, foto's en artefacten. De tentoonstelling is vrij toegankelijk en nog tot 24 mei 2009 te zien in de expositieruimte van de bibliotheek.

De tentoonstelling wordt officieel geopend, er is muziek van Bas Odijk (de voormalig pianist van actrice Hetty Blok) en de nieuwe bibliografie over het werk van Annie M.G. Schmidt, Ik krijg zo'n drang van binnen, wordt gepresenteerd. Deze bibliografie is geschreven door Marcel Raadgreep, die tijdens de opening aanwezig zal zijn, en geïnterviewd wordt over zijn werk. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid de tentoonstelling te bekijken. Deze tentoonstelling is georganiseerd in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad.

Annie M.G. Schmidt
Annie M.G. Schmidt heeft vele kinderen en volwassenen geïnspireerd. Alleen al van Jip en Janneke werden miljoenen exemplaren verkocht. Ook bij de OBA is dit Annie's meest geleende werk. Het geheim van haar succes? "De leeftijd die ik zelf altijd gehouden heb, is acht. En ik schrijf toch eigenlijk voor mezelf. Ik denk dat, dat het hele punt is. Ik ben acht."

Openbare Bibliotheek Amsterdam
De Openbare Bibliotheek Amsterdam stelt zich ten doel het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. Daarnaast wil ze een centrum voor ontmoeting en educatie, voor alle geledingen in de bevolking zijn. In het kader hiervan organiseert de OBA regelmatig exposities, gratis toegankelijk voor publiek.

De Centrale Bibliotheek is elke dag geopend, van 10.00 uur tot 22.00 uur. Adres: Oosterdokskade 143, 1011 DK Amsterdam

---

Noot voor de redactie,