Gemeente Dalfsen

Inspirerende informatieavond over Ruimte voor de Vecht

23-02-2009

Op 5 maart om 19.30 uur in Kerkelijk Centrum De Overkant in Dalfsen.
Inspirerende informatieavond over Ruimte voor de Vecht

Misschien heeft u er al iets over gehoord of misschien zegt het u nog helemaal niks: Ruimte voor de Vecht. Onder deze noemer werken we als gemeente samen met de provincie, buurgemeenten, waterschappen en maatschappelijke organisaties in het Vechtdal. We werken aan waterveiligheid, maar ook aan de sociaal-economische versterking van het Vechtdal. Denk bijvoorbeeld aan een toekomst voor de agrarische en recreatieve sector. En we willen het gebied ook nog aantrekkelijker maken, voor zowel inwoners als toeristen. Door bijvoorbeeld nieuwe natuur te realiseren en meer werk te maken van de cultuurhistorie van ons mooie gebied. Door samen naar de toekomst te kijken en ook naar elkaar te kijken, willen we sneller resultaat boeken en een kwalitatief mooier gebied realiseren.

We beseffen heel goed, dat Ruimte voor de Vecht alleen een succes wordt als we onze inwoners en belanghebbenden enthousiast krijgen voor de ideeën en ook mee laten denken over de toekomst en de uitvoering van projecten. Want een mooi Vechtdal maken we samen. We willen u hierbij dan ook van harte uitnodigen om naar de inspirerende informatieavond over Ruimte voor de Vecht te komen op 5 maart 2009, 19.30 uur, in Kerkelijk Centrum `De Overkant' (Kerkplein 22, Dalfsen).

Tijdens het eerste gedeelte van de avond krijgt u een toelichting op het hoe en waarom van Ruimte voor de Vecht. Programmaleider Herbert Bos van de provincie Overijssel zal dan uitleg geven over wat er de komende maanden staat te gebeuren en hoe u hier een rol in kunt spelen. Vervolgens geeft wethouder Goldsteen specifiek een toelichting op onze gemeente.

Maar het zal niet alleen achteroverleunen worden. Wij vragen u tijdens het tweede gedeelte van de avond actief met ons mee te denken over de Vecht en het Vechtdal. Wij horen graag wat u met de Vecht heeft - misschien wel helemaal niets of misschien kunt u niet zonder - en of u ideeën/wensen heeft waar we als samenwerkende partijen volgens u mee aan de slag kunnen gaan. Wij stellen uw inbreng tijdens deze avond zeer op prijs.

Graag tot ziens op 5 maart 2009!