Gemeente Lansingerland

BAM start met vervanging riolering Oranjebuurt


Binnenkort start aannemer BAM Wegen bv Regio West in opdracht van de gemeente met de aanleg van de riolering in de Oranjebuurt te Berkel en Rodenrijs. De werkzaamheden beginnen in de week van 3 maart in de Wethouder Schipperstraat. Voor alle straten geldt dat voorafgaand aan de werkzaamheden de betreffende bewoners van BAM Wegen een aankondigingsbrief thuis gestuurd krijgen.

Nadat de riolering is vervangen wordt de straat herbestraat op de oude hoogte. Gedurende een half jaar kunnen de sleuven van de riolering dan nog nazakken. In dat halve jaar hebben kabel- en leidingbedrijven de mogelijkheid om hun werkzaamheden te verrichten. Tot nu toe weten we alleen dat Glashart een glasvezelkabel gaat aanleggen en DZH delen van de waterleiding gaat vervangen.

Na dat halve jaar beginnen we met de aanleg van de nieuwe bestrating. Dit werk wordt apart aanbesteed, de aannemer is dus nog niet bekend.

In de Huijgenslaan (bij het Huijgensplantsoen) in de Oranjebuurt is een bouwkeet geplaatst. Hier kunt u met uw vragen terecht bij de uitvoerder van BAM Wegen, Frans de Lange. Hij is ook bereikbaar via het algemene telefoonnummer (070) 371 47 14. Ook kunt u uw vragen stellen aan de werkbegeleider van de gemeente, Andre Slort, bereikbaar via het telefoonnummer (010) 800 40 00.

Officiële starthandeling rioleringswerkzaamheden Op donderdag 5 maart a.s. vindt bij de bouwkeet in de Huijgenslaan van 15.00 - 16.30 uur de starthandeling plaats voor de rioleringswerkzaamheden in de Oranjebuurt. De handeling wordt verricht door wethouder Hans de Rijke, samen met een verantwoordelijke van het uitvoerende bedrijf BAM Wegen. Na afloop van het officiële startmoment wordt er nog een hapje en een drankje verzorgd. Geïnteresseerde bewoners uit de Oranjebuurt zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Zou u zich dan wel aan willen melden via het e-mail adres: geefkleuraanjewijk@lansingerland.nl. U kunt ook bellen met Margot van der Velden van het team Communicatie van de gemeente Lansingerland, telefoon (010) 800 43 80.

Graag tot 5 maart a.s.!