Nieuw Ontdekkingsparcours - Coudenberg, voormalig Paleis van Brussel

04/03/2009 10:38

KONING BOUDEWIJNSTICHTING - FONDATION ROI BAUDOUIN

Archeologische site en museum: op ontdekking naar de overblijfselen van het paleis van Keizer Karel doorheen een ondergronds traject

Wie terug wil gaan in de tijd op zoek naar 'Brussel van weleer' hoeft niet ver te gaan. We dalen enkele meters onder de grond en we vergeten de eeuwen die tussen ons en de praal van het Bourgondische Hof of van het Hof van Keizer Karel liggen. Volg de gids ...

Een doolhof van verborgen gangen en zalen diende als fundering van de huidige koningswijk. Maar het is veel meer dan dat, het is het archeologische overblijfsel van het voormalige Paleis van Brussel dat vanaf de 15de eeuw een van de meest prestigieuze paleizen in Europa was, tot het in 1731 door een brand werd verwoest.

De archeologische site is te bezoeken sinds 2000 en om dit uitzonderlijke patrimonium te herwaarderen werd de site helemaal heringericht. Een nieuw parcours, projecties, nieuwe verlichting, informatiepanelen en maquettes wachten de bezoekers vanaf 5 maart 2009.

De te bezoeken ruimte werd verdubbeld. De overblijfselen van het voormalige Hotel van Hoogstraeten en haar prachtige gotische gaanderij werden gerestaureerd en heringericht. Hier werd het nieuwe museum van de Coudenberg ondergebracht en in hedendaagse expositieruimten worden de mooiste ontdekkingen tentoongesteld die werden gevonden tijdens de opgravingen van de laatste 25 jaar. Een innovatieve scenografie nodigt de bezoeker uit zich in het beroep van archeoloog in te leven en zich onder te dompelen in het alledaagse leven van weleer.

Tenslotte, op zaterdag 7 en zondag 8 maart zullen in de Coudenberg, van 10u tot 18u, ludieke activiteiten aangeboden worden voor een breed publiek.

Op het programma: samen met Mevrouw Rosa bezoeken we op originele wijze het paleis tot in de kleinste hoekjes; ateliers voor kinderen (vanaf 6 jaar) en hun ouders met als thema "op ontdekking naar de verborgen stad onder de stad".

Praktische informatie

Speciaal weekend

Zaterdag 7 en zondag 8 maart 2009 | 10u tot 18u

Geen reservering

De activiteiten zijn inbegrepen bij het ingangsticket

Gratis tot 18 jaar voor kinderen vergezeld van hun ouders

Openingsuren

dinsdag > vrijdag | 10u tot 17u

weekend (zaterdag en zondag) | 10u tot 18u

Groepsbezoeken vanaf 15 personen mogelijk op maandag mits reservering (070.22.04.92)

Ingang via het BELvue museum, Paleizenplein 7, 1000 Brussel

Nieuwe tarieven

normaal/individueel | ¤ 5

BELvue + Coudenberg: ¤ 8

groepen/senioren (+15 personen, +65) | ¤ 4

BELvue + Coudenberg: ¤ 6

verlaagde prijs (werklozen, mindervaliden, 18-25) | ¤ 3

BELvue + Coudenberg: ¤ 5

gratis (-18 jaar)

audiogids: ¤ 2,50

Contact

www.coudenberg.com

f.honore@coudenberg.com

tel | + 32 (0) 2 563 61 78

fax | + 32 (0) 2 563 61 80

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel