Ingezonden persbericht


Published: 07:30 05.03.2009 GMT+1 /HUGIN /Source: OctoPlus N.V. /AEX: OCTO /ISIN: NL0000345718

OctoPlus geeft een update van participaties van grootaandeelhouders na recente financiering

OctoPlus N.V. ("OctoPlus" of de "Onderneming") (Euronext: OCTO) publiceert vandaag een update van de participaties van grootaandeelhouders en CEO, na de recente financiering die op 25 februari werd afgerond.

Participaties huidige grootaandeelhouders:

- Life Sciences Partners: 17,2%

- S.R. One: 16,9%

- Signet Healthcare Partners: 16,6%

- Sodoro B.V., de persoonlijke houdstermaatschappij van Joost Holthuis, Chief Operating Officer van OctoPlus: 10,2%
- Innoven Partenaires: 9,3%

- Fagus: 7,2%

- SurModics: 4,9%

De CEO van OctoPlus, Simon Sturge, heeft met 133.333 aandelen in de financiering geparticipeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rianne Roukema, Corporate Communications: telefoonnummer 071 524 1071, e-mail IR@octoplus.nl.

Over OctoPlus
OctoPlus is een productgeoriënteerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling voor zijn klanten van verbeterde farmaceutische producten, gebaseerd op gepatenteerde technologieën voor medicijnafgifte die minder bijwerkingen veroorzaken, meer gemak voor de patiënt opleveren en een verbeterde balans tussen effectiviteit en veiligheid bieden in vergelijking met bestaande producten. In plaats van vroege-fase-onderzoek uit te voeren om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken, richt OctoPlus zich voor zijn klanten op de ontwikkeling van langer werkende, gecontroleerd afgegeven versies van bekende eiwittherapeutica, andere geneesmiddelen en vaccins.

Het belangrijkste product dat onze technologie incorporeert is Locteron(TM), een formulering van interferon alfa met geleidelijke afgifte, voor de behandeling van chronische hepatitis C. Het product is uitgelicenseerd aan Biolex Therapeutics en wordt geproduceerd door OctoPlus. Locteron wordt momenteel onderzocht in Fase II studies.

Daarnaast is OctoPlus een vooraanstaand Europees leverancier van specialistische farmaceutische formulerings- en productiediensten aan de farmaceutische en biotechnologische industrie, met de nadruk op moeilijk te formuleren actieve farmaceutische ingrediënten.

OctoPlus is genoteerd aan Euronext Amsterdam van NYSE Euronext onder het symbool OCTO. Meer informatie over OctoPlus vindt u op de website www.octoplus.nl.