Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Open brief

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg 5 maart 2009

Betr. Voorzitterschap Burgemeester Vreeman van Zuidelijk Toneel

Positie Burgemeester Vreeman onhoudbaar na astronomische subsidie aan eigen toneelclub van jaarlijks 475.000 euro!

LST vindt dat de positie van Burgemeester Vreeman onhoudbaar is omdat hij van de gemeente Tilburg jaarlijks het astronomische bedrag van 475.000 euro wil ontvangen als voorzitter van het Zuidelijk Toneel.

De maat is echt vol en wij willen dan ook dat u als College van B&W de notitie intrekt waarin is besloten dat de toneelclub van Vreeman jaarlijks 475.000 euro subsidie gaat krijgen!

Deze geldsmijterij in tijden dat mensen hun banen verliezen, de voedselbanken het werk niet meer aankunnen, de economische- en kredietcrisis net voelbaar beginnen te worden waardoor ook nog eens veel mensen dreigen uit huis gezet te worden en gaat u zo maar door.... Hoe durft u dit soort voorstellen te doen, het moet haast wel hoogmoedswaanzin zijn!

Mocht u als B&W toch de arrogantie hebben om dit voorstel niet in te trekken dan zal de LST een initiatiefvoorstel indienen dat de Tilburgse bevolking via een referendum gaan bepalen of Vreeman wel burgemeester mag blijven. Dat zal dan gaan gebeuren bij de verkiezingen van maart 2010 als zijn ambtstermijn bijna afloopt en hij zelf al heeft aangegeven wel door te willen gaan. De LST vindt dat de Tilburgse bevolking dat dan maar moeten bepalen. Het zou wel heel vreemd zijn als de VVD, PvdA en de SP zo'n referendum niet zou willen, omdat ze onlangs nog hebben aangegeven het instrument "referendum" een uitstekend middel te vinden en dat ook hebben ingezet bij de besluitvorming over de komst van 'n "Mega- Mall"

Hartelijke groet,

Hans Smolders, Arjen Roos, Harrie de Swart, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert


---- --