Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, MAART 2009

Merunisha Moonilal
one off jurkjes en tops van recycled sari's

Ontwerpster Merunisha Moonilal recyclet voor haar ontwerpen vintage sari's. Deze MVO `grondstof' haalt ze uit India. Elke sari die ze daar vindt levert zes meter unieke stof op en krijgt een nieuw leven in de vorm van Merunisha's bijzondere handgemaakte jurkjes en tops.

Be Original
De sari's die voor de collectie worden gebruikt, hebben elk hun eigen originele print en variëren qua materiaal. Afhankelijk van de opdruk, het aantal meters dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen en wat er van de stof wordt gemaakt, kan er van één sari maximaal twee tops of één jurkje worden gemaakt. Iemand in hetzelfde kledingstuk tegenkomen is dus zo goed als uitgesloten.

Spring/Summer 2009 collectie
Mooie wikkeljurkjes, gesmokte jurken en one-shoulder-dresses. Centraal in de jurkjeslijn staan bloempatronen, frisse voorjaarstinten zoals geel, oranje, groen, multicolors, knalrood en zwart. Ook de tops van vintage sari's zijn uniek en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. De scarf belted top, en de 's zomerse off the shoulder top zijn enkele uit deze serie `saritops'. De materialen en prints wisselen ook hier per item en bloemprints, lijnen en kleuren als geel, roze, paars en blauw zijn de centrale thema's.

Respect
Merunisha ontwerpt `fashion forward' en volgens ideologische principes. De collectie is continu in beweging en wordt gemaakt van prachtige stoffen uit hergebruik. De sari's worden geselecteerd op basis van kwaliteit en trends. De collectie is daardoor van goede kwaliteit en modieus maar ook delicaat en uniek. De kleding wordt geproduceerd met respect voor mens en omgeving.

Merunisha: "I believe we have a responsibility to improve our surroundings. I believe in success and ambition, while still being fair and honest. I believe in empowerment and creating opportunities for my business partners. I have created beautiful clothes with my love for humanity".

Clean & Unique
Merunisha Moonilal is lid van `Clean & Unique', een onderdeel van Fair Wear dat zich speciaal richt op kleine bedrijven. Voor meer informatie over de vereniging Clean & Unique: www.fairwear.nl.

Jurkjes en tops van Merunisha Moonilal zijn te koop via de website www.merunishamoonilal.com. NOOT VOOR DE REDACTIE,