Ingezonden persbericht


Persbericht

Een fris en blij paard door afwisseling in de training Nieuwe videocursus: Afwisselend werk aan de longe, met Lammert Haanstra

Huizen, 5 februari 2009. Afwisselend werk aan de longe is de nieuwe videocursus die Abouthorses.tv vanaf vandaag aanbiedt in samenwerking met de KNHS en Lammert Haanstra. Hiermee vindt niet alleen kennisoverdracht in woord en beeld plaats, maar wordt ook bijgedragen aan een beter welzijn van het paard.

Afwisseling in de training van het paard is immers één van de factoren waardoor het paard niet afstompt, maar fris en blij blijft. Zo wordt dus indirect het welzijn van het paard bevorderd.

In de nieuwe videocursus leer je hoe je het paard het beste kunt longeren, hoe je een longeertraining op kunt bouwen en hoe je het voor het paard leuk en afwisselend kunt houden. Praktische tips voor de veel voorkomende problemen bij het longeren, zoals het niet luisteren naar de stem- of zweephulpen en flegmatiek en dominant gedrag, komen uitgebreid aan de orde. Er komen verschillende hulpteugels aan bod en natuurlijk wordt uitleg gegeven over de functie en het gebruik ervan. Kortom een zeer leerzame cursus voor zowel ervaren als minder ervaren longeurs!

Naast deze nieuwe cursus biedt Abouthorses.tv nog meer videocursussen aan die een bijdrage leveren aan het verbeteren van paardenwelzijn. Zo zijn, in samenwerking met de KNHS, de cursussen 'Huisvesting', 'Aard van het paard' en 'Omgang met het paard' ontwikkeld. De informatie op deze videocursussen is essentieel voor iedereen die (van) paarden houdt. Op de website van Abouthorses.tv zijn deze cursussen gratis te bekijken.

Over Abouthorses.tv
Abouthorses.tv is een laagdrempelig internetplatform waarmee paardensporters en -liefhebbers op een eenvoudige en visuele manier hun kennis over paarden via moderne media, het internet, kunnen verbreden. Abouthorses.tv publiceert als eerste in Nederland online videocursussen voor iedereen die met paarden te maken heeft. Iedere cursist bepaalt zijn of haar eigen leermoment en -tempo. Reistijd en reiskosten worden bespaard. Alle videocursussen zijn uniek en worden samengesteld door onafhankelijke deskundigen, in samenwerking met de KNHS, de partner van Abouthorses.tv.

Abouthorses.tv ontwikkelt ook hippische cursussen, informatievideo's en commercials in opdracht van derden. Abouthorses.tv is een initiatief van Abouthorses.tv B.V.

Op www.abouthorses.tv leren paardensporters en -liefhebbers verantwoord om te gaan met hun paard. Zo zorgen zij voor een beter paardenwelzijn.

Er zijn meerdere foto's en een videotrailer beschikbaar.



Ingezonden persbericht