Ingezonden persbericht


Persbericht

Golden Tulip verhoogt efficiency met Exact

Delft, 5 maart 2009 - Golden Tulip Hospitality Group heeft zijn op maat gemaakte intranetportal Goldnet Lite gebaseerd op Exact Synergy, het front-officepakket van Exact Software. De portal van Exact wordt door meer dan 250 hotels in meer dan 40 landen gebruikt en stelt Golden Tulip Hotels, Inns en Resorts in staat om de wereldwijde franchise via één centraal online platform te voorzien van real-time informatie.

Golden Tulip Hospitality Group en Exact hebben samen Goldnet, het intranet van Golden Tulip, en Goldnet Lite, een op maat gemaakte intranetportal, ontwikkeld op basis van het web-based platform Exact Synergy. Met Goldnet als onderliggende intranetomgeving verbindt de nieuwe portal Goldnet Lite de 258 hotels binnen de Golden Tulip Hospitality Group. Hiermee heeft Golden Tulip zijn interne processen, communicatie en rapportering gecentraliseerd en gestroomlijnd en wordt een sneller beslissingsproces mogelijk. Dit leidt tot aanzienlijke tijd- en kostenbesparing achter de schermen en een verbeterde efficiency in het algemeen.

'Hospitality is een enorm dynamische markt. Continue, wereldwijde toegang tot real-time managementinformatie is een voorwaarde voor succes. Exact Synergy sluit perfect aan op deze eis; het geeft onze hotels verspreid over de wereld diepgaand inzicht in ieder proces. Gegevens worden opgeslagen, verwerkt en op de juiste plaats afgeleverd en zijn vanaf elke lokatie toegankelijk,' aldus Riko van Santen, Vice President Electronic Distribution & ICT van Golden Tulip.

Golden Tulip zocht een systeem dat naadloos de customer service ondersteunt door verbeterde samenwerking en efficiency achter de schermen. Naast eenvoudige integratie van data en een gecentraliseerd overzicht voor het management, zocht Golden Tulip een oplossing die op maat gemaakt was voor de hospitality en die snel uitgerold kon worden. Exact Software kon aan al deze eisen voldoen.

Roland Rott, managing director van Exact EMEA: 'Wij begrijpen de behoeften van multinationals zoals de Golden Tulip, zeker in deze roerige tijden. Deze bedrijven moeten snelle, beargumenteerde beslissingen kunnen maken op basis van betrouwbare en up-to-date informatie. Dat is niet eenvoudig wanneer een organisatie verschillende systemen gebruikt die ieder grote volumes data produceren. Door Exact Synergy als geïntegreerd web-based samenwerkingsplatform te gebruiken kan Golden Tulip zijn efficiency aanzienlijk verbeteren. Hiermee bespaart de hotelketen kosten en nemen tegelijkertijd de snelheid van handelen en transparantie toe.'

De nieuwe gebruiksvriendelijke intranetportal is met groot enthousiasme door medewerkers van Golden Tulip ontvangen. Dit blijkt uit de hoge mate van activiteit: al binnen de eerste 24 uur dat Goldnet Lite actief was, hadden 57 hotels ingelogd en 23 hun omzetrapporten van vorige maand ingevuld. Ook was men enthousiast over de op maat gemaakte look-and-feel van Goldnet Lite. 'De portal ziet er professioneel uit en het is fantastisch dat we alle benodigde formulieren, documenten en handleidingen in één centrale plaats kunnen terugvinden,' zegt Fady Abi Khalil, general manager van Golden Tulip Seeb (Oman).

In de korte tijd dat hotels gebruik maken van Goldnet Lite ziet Golden Tulip al een aanzienlijke efficiencyverbetering. Alle informatie en documenten worden opgeslagen op één centrale plaats waartoe medewerkers overal ter wereld toegang hebben. 'Sinds we met Exact Synergy werken hebben we aanzienlijke tijdsbesparingen en verhoogde efficiency bereikt. De samenwerking tussen de verschillende landen is nu erg betrouwbaar, omdat personeel toegang heeft tot ieder document, automatische workflows en projectplanning,' zegt Riko van Santen.

In de toekomst zal Golden Tulip Goldnet Lite ook voor afdelingen als personeelszaken, sales en marketing inzetten. Ook dan zal de oplossing blijven voldoen aan de vier C's die Exact Software hoog in het vaandel heeft: compliance, communication, control en collaboration.

Over Golden Tulip Hospitality Group
Golden Tulip Hospitality Group heeft haar hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland. De hospitality-organisatie heeft via franchises en in eigen beheer meer dan 780 hotels met zo'n 75.000 hotelkamers in meer dan 50 landen in Europa, het Midden Oosten & Afrika, Azië en het Pacifisch gebied en Amerika. De organisatie is in 2006 als 18e hotelketen wereldwijd geplaatst door Hotels Magazine. Golden Tulip biedt verschillende merken die actief zijn in het drie-, vier- en vijfsterrensegment.

In de zomer van 2008 heeft Golden Tulip het nieuwe F&B concept George & Co geïntroduceerd. Onder dit merk biedt Golden Tulip de hele dag gezonde 'fusion'-gerechten, variërend van ontbijt en lichte lunches tot diner en snacks. Alle producten die in restaurants van George & Co. worden aangeboden, dragen het merk. George & Co wordt aangeboden in Tulip Inns en in Golden Tulip hotels.

Over Exact Software
Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), project management en elektronische workflow. Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2.500 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen. In 2008 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 261.0 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding NN.V. genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Over Exact Synergy
Exact Synergy is een online front office-oplossing, die organisatiebreed kan worden ingezet en samenwerkt met traditionele ERP-applicaties. Het biedt een platform voor samenwerking door het online uitwisselen van gegevens in en rond een organisatie. Het is gericht op geautomatiseerd waarde toevoegen en het vergemakkelijken en verbeteren van leveringsprocessen en beslaat gebieden als HRM en CRM en document-, workflow- en projectmanagement.

Voor meer informatie

Golden Tulip Hospitality Group
Ms. Sione Götte
T: +41 21 510 1581
E: sione.gotte@goldentulip.com

Exact Software
Investor Relations
Jeroen Bruins Slot
Tel: +31 (0)15 7501408, +31 (0) 626663660
e-mail: ir@exactsoftware.com

Media Relations
Elske Hoekstra
Edelman
Tel: +31 (0)20 3010980
e-mail: elske.hoekstra@edelman.com