Gemeente Tilburg

Nummer
2009074BW
Datum
5 maart 2009

Extra ondersteuning voor evenementen in 2009

Het college stelt een extra budget van ¤ 180.000 beschikbaar voor financiële ondersteuning van festiviteiten en evenementen in 2009. Ten gevolge van de kredietcrisis en de vele activiteiten van Stichting Tilburg 2009 hebben veel evenementen problemen de sponsoring rond te krijgen. Evenementen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor extra subsidie. De aanvragen worden in behandeling genomen door de Subsidiecommissie Evenementen Tilburg (SET). "Evenementen en Tilburg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is een stad waar veel wordt georganiseerd," aldus wethouder Joost Möller (evenementen). "De evenementen en festiviteiten mogen niet de dupe worden van de huidige economische teruggang en de viering van 200 jaar stadsrechten. Een groot deel van de gemeenteraad heeft hier ook een duidelijk signaal over afgegeven. Daarom is er een extra budget van ¤ 180.000 vrijgemaakt voor evenementen die in 2009 plaatsvinden."
Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor extra subsidie moeten evenementen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Organisaties dienen bijvoorbeeld aan te geven welke activiteiten onder druk komen te staan door teruglopende middelen. Maar evenementenorganisaties moeten ook aantonen welke activiteiten zij hebben ondernomen om sponsors te werven. De problematiek en de grootte van de eventuele tekorten zijn lastig in te schatten. Daarom wordt er geen maximum vastgesteld voor extra ondersteuning. Maar het is ook mogelijk dat niet het hele aangevraagde bedrag kan worden gehonoreerd. SET
Verzoeken mogen ieder moment worden ingediend en worden in behandeling genomen door de Subsidiecommissie Evenementen Tilburg (SET). Deze commissie adviseert het college normaliter over subsidietoekenningen uit de stelpost Festiviteiten & Evenementen en de toewijzing van de Tilburg Trakteert predicaten. Ook nu zal zoveel mogelijk worden aangesloten op de door het college vastgestelde beoordelingsmethode voor festiviteiten en evenementen en, indien relevant, de in januari vastgestelde subsidieverdeling voor de evenementen in 2009.
Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en wordt ter informatie naar de raad gestuurd.