Ingezonden persbericht


eSafe van Aladdin biedt eerste Web 2.0-applicatiecontrole ooit

eSafe voor veilig zakelijk gebruik van netwerksites

IJsselstein, 5 maart 2009 - Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, introduceert de eerste webbeveiligingsoplossing ooit met geavanceerde Web 2.0-applicatiecontrole voor populaire netwerksites als LinkedIn en Facebook.

Met de nieuwste versie van Aladdin eSafe kunnen bedrijven meer dan alleen een netwerksite blokkeren of hiertoe toegang verschaffen. De nieuwe Aladdin eSafe Applifilter stelt eSafe-klanten in staat om specifieke functionaliteit van sociale-netwerksites uit te schakelen. Zo voorkomen ze datalekkage of misbruik van deze netwerkfuncties. Uit recent onderzoek komt naar voren dat 85 procent van alle malware tegenwoordig verspreid wordt via Web 2.0-applicaties. Door het toenemende gebruik van Web 2.0-sites in zakelijke omgevingen zijn bedrijven zich steeds meer bewust van de openheid van dit soort sites en erkennen ze de risico's hiervan. Door bepaalde functies af te schermen, benutten bedrijven de voordelen van sociale-netwerksites voor zakelijk gebruik zonder onnodig risico te lopen.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang, en bedrijfsinformatie, en stimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.