Erasmus MC vertrouwt op E.Novation


E.Novation helpt Erasmus MC bij implementatie ERP-systeem

ROTTERDAM, 20090305 -- De strippenkaart mag dan verdwenen zijn uit de Rotterdamse metro, in de Rotterdamse gezondheidszorg is hij actueler dan ooit. Het Erasmus MC koos deze maand voor een `300 dagen strippenkaart' van E.Novation, waarmee het universitair medisch centrum zich verzekert van de expertise van de communicatie- en integratiespecialist bij het implementeren van haar nieuwe ERP-systeem.

De primaire insteek van de strategische samenwerking tussen het Erasmus MC en E.Novation is de invoering van een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP) systeem bij het Rotterdamse ziekenhuis. Het lukte het Erasmus niet om voldoende manuren vrij te krijgen om een naadloze koppeling van alle systemen aan het nieuwe ERP te begeleiden. Op basis van de uitstekende ervaringen die Erasmus MC opdeed tijdens de implementatie van Cloverleaf, raakte het in gesprek met E.Novation.

"Wij zochten een strategische partner die snel en adequaat kan handelen en kennis van zaken heeft. Met E.Novation hebben wij een partij gevonden waarop wij kunnen vertrouwen", verduidelijkt Nico Drost, Manager van de afdeling Onderhoud en Beheer Informatiesystemen van het Erasmus MC. In eerste instantie levert E.Novation een aantal integratie-experts die het Erasmus MC helpen om de bestaande informatiesystemen te koppelen aan het nieuwe ERP. Daarnaast gaat E.Novation testwerkzaamheden voor het ziekenhuis uitvoeren en helpt het om de testmethodiek die het ziekenhuis gebruikt verder te optimaliseren. Het samenwerkingsverband staat echter ook andere werkzaamheden toe. "Het Erasmus MC kan een beroep doen op alle expertisegebieden van E.Novation", weet Drost.

Voor E.Novation betekent het samenwerkingsverband met het gerenommeerde Rotterdamse ziekenhuis een belangrijke opdracht. Daarom bedacht de ICT dienstverlener een ludieke manier om de samenwerking te bezegelen. Een gigantische strippenkaart met liefst 300 strippen werd uitgedraaid en overhandigd aan het Erasmus MC. "De strippenkaart is gelukkig nog niet helemaal verloren voor Rotterdam", grapt Commercieel Directeur Sven Walraven van E.Novation.

Hij ziet de samenwerking met Erasmus MC als een nieuw bewijs van de autoriteit van E.Novation binnen de gezondheidszorg. "Wij beschikken over expertise die in de zorg erg gewild is. Dat bewijst het succes van onze consultancy afdelingen in ieder geval", vindt hij. De opdracht van het Erasmus MC biedt bovendien kansen om de expertise nog verder te vergroten. "Wij hebben nog niet eerder een belangrijke uitvoerende rol gespeeld bij het realiseren van koppelingen tijdens zo'n grootschalige ERP-implementatie. Dit geeft ons de kans om nog meer kennis van zaken op te doen", besluit Walraven.





Ingezonden persbericht