Nieuwe realiteit in de juridische dienstverlening


AMSTERDAM, 20090305 -- Het uitbesteden van bedrijfsprocessen wordt door veel bedrijven als common sense beschouwd. Uitbesteding van juridische bedrijfsprocessen is echter een nieuwe trend. Om die reden heeft advocatenkantoor Spigthoff samen met Bas Groot en Kune Burgers Legal Legion opgericht, een juridisch dienstverlener die gericht is op kostenbesparing en juridische bedrijfsprocessen. Legal Legion is gevestigd in Amsterdam.

"Deze ontwikkeling werd eigenlijk allang verwacht in de wetenschap en in de markt. Er was te weinig impuls om te veranderen, nu wel. Cliënten kijken steeds kritischer naar de juridische ondersteuning en de kosten daarvan. Tegelijkertijd wordt van bedrijven meer verwacht op bijvoorbeeld gebieden als contractmanagement, corporate governance en compliance. Legal Legion past precies in de ruimte die door dit spanningsveld ontstaat. We zijn erg tevreden met de eerste resultaten", aldus Leo Spigt.

Legal Legion heeft ervaring met het op een efficiënte manier inrichten van juridische organisaties. Dat resulteert in kostenbesparingen en kwaliteitsverbetering.

Juridisch én bedrijfskundig

Legal Legion benadert de juridische dienstverlening mede vanuit een bedrijfskundige hoek. De juiste kwaliteit, door de juiste mensen met de juiste middelen en op het juiste moment. Legal Legion voert de processen zo uit dat er efficiënt juridische producten en diensten worden geleverd. Dat is uniek.

"Zij zijn de enige juristen die ik ken die ook naar het bedrijfsproces kijken", aldus één van de eerste opdrachtgevers van Legal Legion.

Door gebruik te maken van de expertise van de oprichters en met behulp van en flexibel administratief-juridisch personeel weet Legal Legion snel en adequaat opdrachten uit te voeren.

Een prijsdoorbraak

De tarieven van Legal Legion eindigen daar waar die van advocaat-stagiaires beginnen. Liever geen uurtje-factuurtje. Legal Legion voert de werkzaamheden uit op haar eigen kantoor of bij de opdrachtgever, met optimale inzet van ICT toepassingen.





Ingezonden persbericht