Gemeente Elburg

vrijwilligersorganisaties.

Gemeente Elburg vereenvoudigt subsidie voor vrijwilligersorganisaties.

Afgelopen week zijn de instellingen, verenigingen en organisaties die een structurele subsidie van de gemeente ontvangen, uitgenodigd voor een inspraaksessie op donderdag 5 maart 2009.
De inspraakronde vindt plaats om 16.00 uur voor professionele instellingen en om 19.30 uur voor vrijwilligersorganisaties in de Botter- en Havenzaal van het gemeentehuis van Elburg.

Binnenkort worden de instellingen, verenigingen en organisaties die een structurele subsidie van de gemeente ontvangen, uitgenodigd voor een inspraaksessie op donderdag 5 maart 2009.

De inspraakronde vindt plaats om 16.00 uur voor professionele instellingen en om 19.30 uur voor vrijwilligersorganisaties in de Botter- en Havenzaal van het gemeentehuis van Elburg.

De afgelopen tijd is vanuit verschillende invalshoeken gebleken dat het gemeentelijke subsidiebeleid bijstelling behoeft.

Om de subsidieprocedure voor vrijwilligersorganisaties te vereenvoudigen en het streven om heldere criteria en doelstellingen te formuleren voor professionele instellingen is gestart met het project "kwaliteitsimpuls subsidieverstrekking gemeente Elburg". Uitgangspunt is dat de subsidieverstrekking moet voldoen aan actuele wet- en regelgeving en dekkend is voor alle vormen van subsidieverstrekking in de gemeente Elburg. Gekozen is het project uit te voeren in twee fases. De 1e fase betreft de nota en verordening subsidiebeleid en de 2e fase, welke is gepland in het 2e halfjaar 2009, betreft de aanvraagformulieren, beleidsregels en eventueel uitvoeringsovereenkomsten voor budgetsubsidies.

Het traject is van start gegaan met een "koersnota", welke is behandeld in de commissie Algemene Bestuurzaken (AB).

Dit heeft uiteindelijk geleid tot het opstellen van de concept-nota subsidiebeleid en concept-algemene subsidieverordening van de gemeente Elburg.

De concept-nota subsidiebeleid en concept algemene subsidieverordening gemeente Elburg liggen vanaf 18 februari 2009 (tijdens kantooruren) ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.

U kunt uw reacties mondeling (tijdens de inspraakbijeenkomsten) of schriftelijk bij de gemeente kenbaar maken tot uiterlijk 4 weken na ter inzage legging van de stukken (t/m 18 maart 2009). De reacties worden ter bespreking en besluitvorming voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders en door hun voorbereid ter vaststelling door de gemeenteraad van Elburg.

Indien uw instelling, vereniging of organisatie de komende dagen geen uitnodiging ontvangt en wel belanghebbende is, kunt u deze mededeling beschouwen als uitnodiging.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. N.H. Kaman, tel. 0525-688759 (ma t/m do).
laatst gewijzigd: 02-03-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Gemeente Elburg vereenvoudigt subsidie voor vrijwilligersorganisaties. | grootte: 2,46 kb