Skills Masters brengt werkzoekenden in gesprek met werkgevers

03/03/2009 11:07

Skills Masters BV

Meer dan 3000 vacatures op Skills Masters

Talent Scout brengt werkzoekenden in gesprek met werkgevers op Skills Masters

Skills Masters is een evenement voor (v)mbo'ers en werkzoekenden die zich willen oriënteren op beroep, opleiding en werk. Op 5, 6 en 7 maart gaat het evenement in Ahoy Rotterdam voor de vijfde keer van start. Op het onderdeel Arbeidsmarkt proberen zo'n zestig bedrijven een totaal van 3000 vacatures te vervullen. Om de match tussen bedrijven en werkzoekenden zo goed mogelijk te maken zijn speciale initiatieven ontplooid, waaronder de persoonlijke bemiddeling van 'Talent Scout'.

Op Skills Masters kunnen werkzoekenden op het gebied van Techniek, Economie & Handel, Groen, Zorg & Welzijn en Geüniformeerde beroepen aan de slag met hun toekomst. Van beroepsoriëntatie tot het testen van persoonlijke capaciteiten en kansen. Bezoekers vinden er opleidingen, stages, leer-/werktrajecten en banen. "Dit jaar gaan we echt uit van werk maken van je talent, dat is de basis voor onze aanpak. Iedereen heeft een talent, de kunst is alleen het te ontdekken en te ontplooien. De diverse initiatieven van onze exposanten zijn dit jaar daarop toegespitst" zegt André Hooijer, event manager vanuit Ahoy.

Talent Scout

Talent Scout wordt tijdens Skills Masters 2009 als pilot gelanceerd. Het Talent Scout-team zal werkzoekenden, met name mbo'ers, op het evenement actief benaderen en matchen met werkgevers; op de stands of via een speedmeet. Het concept is gegoten in een voor de doelgroep aansprekende filmsetting. De meer dan 3000 vacatures zijn de rollen waar de bezoekers 'auditie' voor kunnen doen. Talenten die nog twijfelen over hun ideale rol, worden begeleid naar een jobcoach die hen ondersteunt bij het bepalen van een passende baan en bedrijf. Na het maken van een afspraak voor een auditie bij een van de werkgevers, passeren de bezoekers nog een enthousiaste regieassistent die de laatste aanwijzingen geeft voor het gesprek. Het doel is dat alle 'acteurs' op deze arbeidsmarkt hun ideale 'rol' vinden.

Opleidingen en beroepenoriëntatie

Naast werkzoekenden hebben zich inmiddels meer dan 10.000 leerlingen aangemeld om zich op het evenement te oriënteren op opleidingen en beroepen. Een speciaal schoolprogramma zorgt ervoor dat zij gericht rondlopen. "De oriëntatie op opleiding wordt steeds belangrijker. We moeten altijd kijken naar welke talenten iemand bezit, maar juist nu meer naar kansen van een opleiding op de arbeidsmarkt, want opleiden voor werkloosheid ligt op de loer", aldus staatssecretaris van Onderwijs Van Bijsterveldt, een fervent voorstander van het evenement. Van Bijsterveldt opent aanstaande donderdag samen met Ahmed Aboutaleb het evenement. "Skills Masters biedt jongeren de mogelijkheid om een reëel werkbeeld te ontwikkelen, iets wat ze niet in een foldertje kunnen lezen. Juist de combinatie van zien, doen en beleven maakt Skills Masters uniek. Maar het mooiste vind ik de beroepstrots die het evenement uitstraalt", aldus Van Bijsterveldt.

Fun tijdens Skills Masters

Naast de traditionele nationale vakwedstrijden die elk jaar eveneens plaatsvinden, staan er diverse optredens op het programma. Ook radiozender FunX pakt groot uit op het 'FunX Mediaplein'. Het jongerenmerk presenteert FunXtreme Sports met demonstraties van grote bekenden uit de skaterswereld, zoals Sven Boekhorst, tweevoudig wereld- en Europees kampioen. Bezoekers van het evenement kunnen bovendien radio- en tv-workshops volgen onder leiding van bekende FunX presentatoren. Vanuit een mobiele studio zijn alle activiteiten op het 'FunX Mediaplein' live te volgen op de radio.

Bundeling van krachten

Skills Masters is een gezamenlijk product van Skills Netherlands en Ahoy Rotterdam met als ondersteunende partijen het ministerie van OCW, ministerie van LNV, Provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam, het UWV WERKbedrijf, Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam, Deltalinqs, Stichting Bevordering brancheorganisaties, kenniscentra en mediapartijen waaronder FunX, SLAM!FM en Metro.

Meer informatie: www.skillsmasters.nl





http://www.skillsmasters.nl