Drenthe College


Description: Op 5, 6 en 7 maart vindt de vijfde editie van Skills Masters plaats, een beroepenevenement in Rotterdam voor vmbo- en mboscholieren en -werkzoekenden. Onderdeel van dit evenement zijn de vakwedstrijden voor scholieren en studenten. Eén van die vakwedstrijden is die voor leerlingverpleegkundigen. Ellen Backx, derdejaars student verpleegkunde van Drenthe College in Emmen doet als winnaar van de regionale voorrondewedstrijd mee aan de nationale finale.

Startpagina

Student Drenthe College doet mee aan landelijke finale Skills Masters Op 5, 6 en 7 maart vindt de vijfde editie van Skills Masters plaats, een beroepenevenement in Rotterdam voor vmbo- en mboscholieren en
-werkzoekenden. Onderdeel van dit evenement zijn de vakwedstrijden voor scholieren en studenten. Eén van die vakwedstrijden is die voor leerlingverpleegkundigen. Ellen Backx, derdejaars student verpleegkunde van Drenthe College in Emmen doet als winnaar van de regionale voorrondewedstrijd mee aan de nationale finale.

Jurybeoordeling
Tijdens de wedstrijd moeten de 5 winnaars van de voorrondes tijdens een rollenspel met een acteur een realistische casus naspelen. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers op vakkennis, communicatie en samenwerking. Voor de kandidaten is het extra spannend dat ook bezoekers van het evenement kunnen meekijken.

Een buslading vol fans
Omdat veel medestudenten en docenten van Ellen haar tijdens de wedstrijd in actie willen zien, heeft een docent aangeklopt bij busbedrijf Connexxion. Dat bedrijf stelde spontaan een bus met chauffeur voor het vervoer naar Rotterdam ter beschikking.

Ellen hoopt om meer dan één reden dat ze de wedstrijd wint. De winnaar van Skills Masters gaat namelijk door naar de internationale wedstrijden World Skills. En die zijn dit najaar in Calgary, Canada!