Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaandam, 3 maart 2009

Kop:
Bijzondere glasexpositie in Kunstcentrum

Onderkop:
Erik van der Hoff opent donderdag 5 maart expositie 'Glashelder!'

Vraag zeven kunstenaars te werken met voor hen onbekend materiaal en het resultaat mag met recht bijzonder genoemd worden. De zeven unieke ontwerpen zijn vanaf donderdag 5 maart tot en met zaterdag 28 maart te zien tijdens de expositie 'Glashelder!' in Kunstcentrum Zaanstad.

In samenwerking met Van Tetterode Glasobjecten nodigde Kunstcentrum Zaanstad kunstenaars Arjan van Arendonk, Ad Arma, Marian Bijlenga, Marieke Bolhuis, Jan Groenhart, Jacques Tange en Marli Turion uit een object van glas te maken. Een grote uitdaging, aangezien zij nooit eerder met glas werkten.

Desondanks is iedere kunstenaar erin geslaagd een duidelijke signatuur aan de ontwerpen mee te geven. Ieder object werd vervolgens in een oplage van maximaal acht exemplaren vervaardigd.

Televisiepresentator Erik van der Hoff (Het Blok, SamenWonen) verricht donderdag 5 maart om 17.00 uur de opening van 'Glashelder!' in Kunstcentrum Zaanstad. Het Kunstcentrum wil u van harte uitnodigen voor deze ouverture, zodat u zelf de 'nieuwe wereld' van de zeven kunstenaars kunt ervaren.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht