Ministerie van Buitenlandse Zaken

Herinneringsmedaille voor Afghanistangangers

03 mrt 2009 | Samen met Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm onderscheidt Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) donderdag 5 maart de militairen en civiele staf die deelnamen aan de Nederlandse missie in Afghanistan met de Herinneringsmedaille Vredesoperaties.

De ceremonie begint om 13 uur en vindt plaats in het Gelredome in Arnhem.

De militairen en diplomaten die geëerd zullen worden, maakten in de tweede helft van 2008 deel uit van de Task Force Uruzgan (TFU) en de Air Task Force (ATF). Gezamenlijk hebben zij de bevolking en overheid in Uruzgan geholpen bij de opbouw van hun provincie.

In Uruzgan werken militairen, diplomaten en opbouwwerkers nauw samen. Bijvoorbeeld bij de voorbereiding en uitvoering van belangrijke operaties zoals die in de Baluchi vallei begin dit jaar. Het vertrouwen van de bevolking in de Nederlandse troepen maakte dat de operatie voorspoedig verliep en dat direct aan de wederopbouw kon worden begonnen.

Niet alleen de uitgezondenen ontvangen een blijk van waardering en erkenning, maar ook hun thuisfront. Als dank voor hun steun tijdens de uitzending ontvangen de relaties van de militairen en civiele staf een verzilverd roosje. Voor hun kinderen is er het speciale kindermedaillon.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl