Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden, 4 maart 2009

Gemeente Leeuwarden start een regentonactie

De gemeente Leeuwarden heeft in december 2008 het gemeentelijk rioleringsplan vastgesteld. In het rioleringsplan is beleid geformuleerd voor het verwerken van afvalwater, overtollig regenwater en grondwater. Duurzaamheid - in de brede zin van het woord - is binnen dit gemeentelijk rioleringsplan een speerpunt. Ook inwoners kunnen een bijdrage leveren. Daarom start de gemeente een regentonactie. De gemeente wil hiermee burgers stimuleren om bewuster en duurzamer om te gaan met leiding- en regenwater.

De regentonactie gaat tijdens de beurs Huis en Tuin op 5 maart van start. In de stand van de gemeente Leeuwarden staan een aantal regentonnen, kunt u informatie krijgen en kunnen geïnteresseerden een regenton bestellen.

De regentonnen zijn voor alle huishoudens van Leeuwarden. Er zijn kunststof en houten regentonnen, varierend in prijs van ¤ 25,- tott ¤ 60,-. In de tweede week van maart staan de regentonnnen in de hal van het Stadskantoor (Oldehoofsterkerkhof 2).

Hoe te bestellen?

De regenton kan door inwoners van Leeuwarden in de stand van de gemeente Leeuwarden op de beurs Huis en Tuin worden besteld. Een andere mogelijkheid is via het digitaal loket van de gemeentelijke website www.leeuwarden.nl. Ook is het bestelformulier op te halen bij de balie in het stadskantoor en bij de Kelvinstraat 7. Het bestelformulier kan opgestuurd worden, ingeleverd worden bij de Kelvinstraat 7 of bij de balie in het Stadskantoor.

Waar af te halen?

Als het formulier persoonlijk wordt ingeleverd bij de Kelvinstraat kan - afhankelijk van de voorraad - de regenton meteen meegenomen worden. Betaling via de pin. De Kelvinstraat is maandag tot vrijdag geopend van 7.30 tot 16.00 uur. Daarnaast kan men alle zaterdagen in maart terecht op de Kelvinstraat van 9.00 tot 16.00 uur. Als er (tijdelijk) geen voorraad meer is, krijgen geïnteresseerden bericht over de afhaaldag.


----------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van de gemeente Leeuwarden, via telefoonnummer (058) 233 40 02.