Gemeente Rotterdam

RotterdamLife verloot gratis appartement in hartje Rotterdam

RotterdamLife, live it. Onder deze noemer gaat donderdag 5 maart een bijzondere studentencampagne van start. Het initiatief is gericht op het trekken en behouden van young professionals voor Rotterdam. Bezoekers van de Erasmus open dag Master kunnen die dag het eerste RotterdamLife proefabonnement winnen: een maand lang gratis verblijf in een appartement in het hart van Rotterdam inclusief huurfiets en sportschoolabonnement.

Het RotterdamLife proefabonnement is een perfecte manier voor studenten die wel in de Maasstad studeren, maar hier niet wonen kennis te laten maken met Rotterdam. Het abonnement is er in twee varianten: het twee dagen en 30 dagen abonnement. Met een maandabonnement verzekeren deelnemers zich van 30 dagen een gemeubileerd appartement, huurfiets, een maand lang sportschool en verschillende vrijkaartjes van het Rotterdam Uitburo. De kosten bedragen slechts 149 euro. Het twee dagenabonnement biedt voor 22 euro een overnachting, een huurfiets en een avondje uit. "Je weet pas hoe leuk het in de stad is als je het stadsleven echt hebt ervaren. Met het RotterdamLife proefabonnement laten we studenten daarom op een bijzonder manier proeven van het Rotterdamse leven", aldus Beatriz Cueva, projectmanager RotterdamLife. De abonnementen worden mogelijk gemaakt door Stadswonen, Rotterdam Marketing, Rotterdams Uitburo, FitnessFirst, Rotterdam ByCycle en Gemeente Rotterdam.

Eerste abonnement gratis
Op donderdag 5 maart tijdens de Erasmus open dag Master op de Erasmus Universiteit Rotterdam (locatie Woudestein) worden de RotterdamLife proefabonnementen op bijzondere wijze geïntroduceerd. Tijdens die dag ontvangen geïnteresseerde bezoekers een RotterdamLife-sleutelhanger. Eén hiervan past op het studentenhuis dat is opgebouwd op de stand van RotterdamLife. De winnaar krijgt het eerste 30 dagen abonnement gratis.

Online studentenplatform
De introductie van de RotterdamLife proefabonnementen valt samen met de lancering van het groots opgezette online studentenplatform www.rotterdamlife.com. Beatriz Cueva: "Met dit interactieve studentenplatform bieden we de Rotterdamse young professional alles wat hij moet weten over de stad op het gebied van wonen, werken, studeren en vrije tijd."

Een team van studenten doet verslag van het leven in de stad door onder meer te bloggen over hun ervaringen. Wekelijks verschijnen foto- en videoreportages. Daarnaast staat op de site een interactieve kaart waarmee de stad inzichtelijk wordt gemaakt en die informatie biedt op het vlak van wonen, werken, studeren en vrije tijd. Rotterdamse onderwijsinstellingen, werkgevers en corporaties laten hun actuele aanbod (van banen, woningen, studies etc) zien via dit platform.

RotterdamLife, Live it
RotterdamLife, Live it is een samenwerking van diverse partijen waaronder Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, InHolland, Stadswonen, Rotterdam Marketing en gemeente Rotterdam met als doel Rotterdam meer te profileren als stad voor studenten en young professionals. RotterdamLife, voorheen Rotterdam Student City, stimuleert initiatieven op het gebied van wonen, werken en leven in Rotterdam. Stage & Wonen en Topappartementen zijn bekende projecten van RotterdamLife.

Bron: Bestuursdienst, 04-03-2009