LLiNK

Rotterdam, 4 maart 2009

-PERSUITNODIGING-

Personeel LLiNK vraagt Plasterk om hulp

Minister Plasterk van OCW zal morgen om 14.15 uur voor zijn ministerie in Den Haag een verklaring in ontvangst nemen van het personeel van LLiNK. Naar alle waarschijnlijkheid wordt een dezer dagen de beslissing genomen over het voortbestaan van de omroep. Medewerkers en programmamakers van LLiNK zullen dan ook bij monde van presentatrice Froukje Jansen minister Plasterk op een ludieke manier vragen om zijn steun. Aansluitend zal het personeel op het Binnenhof leden gaan werven onder kamerleden en ook hen om de broodnodige steun vragen.

Uitnodiging
U bent uitgenodigd om donderdag 5 maart aanwezig te zijn om 14.15 uur voor de ingang van het ministerie van OCW op de Rijnstraat 50 en aansluitend op het Binnenhof.

LLiNK heeft vorige week uitstel van betaling aangevraagd en wacht op dit moment op een beslissing van het Commissariaat van de Media, de Publieke Omroep en het ministerie van OCW. Zij besluiten naar alle waarschijnlijkheid een dezer dagen of ze akkoord gaan met het plan dat de directie van LLiNK met de bewindvoerder heeft opgesteld om uit de problemen.

Laatste oproep aan de minister
De medewerkers en programmamakers van LLiNK grijpen deze laatste mogelijkheid aan om steun te vragen aan de minister en zo het voortbestaan van hun omroep te verzekeren. Ondanks de financiële problemen menen zij dat een omroep als LLiNK met de idealen een plaats in het bestel verdient, juist nu.

Steunbetuigingen
Het voltallige personeel van LLiNK heeft de afgelopen week harder dan ooit gewerkt om, naast het maken van mooie programma's, de benodigde 150.000 leden voor 1 april binnen te halen. Zij voelen zich daarbij enorm gesteund door de duizenden leden die zich de afgelopen week hebben aangemeld en door de honderden steunbetuigingen die LLiNK kreeg uit het hele land. Dit geeft aan dat zij niet alleen staan, maar dat er in Nederland wel degelijk draagkracht is voor een omroep die consequent aandacht besteedt aan thema's als duurzaamheid, natuur, conflicten in de wereld en ontwikkelingsproblematiek. LLiNK brengt deze ingewikkelde onderwerpen dicht bij haar kijkers en luisteraars en biedt praktische alternatieven zodat iedereen op zijn manier een bijdrage kan leveren aan een betere, eerlijke en duurzame wereld. De medewerkers en programmamakers van LLiNK gaan door als ze hier de kans voor krijgen. LLiNK mag niet verdwijnen!

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


----------------------------

Noot voor de redactie,

LLiNK