Jeugd&Gezin: Rouvoet wil meer keuzevrijheid bij combineren werk en gezin

Rouvoet wil meer keuzevrijheid bij combineren werk en gezin

Donderdag 5 maart 2009, nummer 11

Gezinnen willen eigen keuzes kunnen maken over de afstemming tussen werk en privé. Nodig hiervoor is een omslag binnen samenleving en arbeidsorganisaties. Positief is dat werkgevers ervan overtuigd blijken te zijn dat gezinsvriendelijke investeringen zich terugbetalen. Dit stelt minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin op basis van uitgebreid onderzoek naar de relatie tussen gezin en werk.

Het moderne gezin is hofleverancier van werknemers en vervult zo een cruciale rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd willen in Nederland ouders relatief veel tijd zélf aan hun kinderen besteden. Het model van volledige kinderopvang, zoals Scandinavië dat kent, is voor Nederland geen oplossing. Opvattingen over wat een goede werk-privé balans is, verschillen in Nederland per gezin.

Meer keuzevrijheid voor werkende gezinnen is voor minister Rouvoet een belangrijk onderdeel van modern gezinsbeleid. De vrijheid om eigen keuzes te maken bij het combineren van werk en privé, levert werknemers energie, voldoening en betrokkenheid op. Uit onderzoek dat Rouvoet heeft laten uitvoeren, blijkt dat ook werkgevers ervan overtuigd zijn dat gezinsvriendelijke maatregelen hen veel kunnen opleveren. Ze krijgen of behouden goed opgeleid, goed gemotiveerd en loyaal personeel, dat minder te kampen heeft met stress of ziekte.

Nederlandse werkgevers scoren goed op gezinsvriendelijk beleid. Maar vergeleken met andere Europese landen zijn in Nederland de mogelijkheden voor flexibele begin- en eindtijden en thuiswerken nog beperkt. Ook blijven typische mannensectoren als de bouw en industrie achter. Op deze punten valt in Nederland nog veel winst te boeken.

Daarnaast zijn nog verbeteringen mogelijk op het gebied van maatwerk in verlofregelingen, en meer gevarieerdere vormen van brede schoolvoorzieningen en kinderopvang. Rouvoet ziet hierin ook een taak voor de overheid.

Dat er nog koudwatervrees is om daadwerkelijk flexibele regelingen aan te gaan, komt doordat werkgevers en werknemers hierover nog te weinig openhartig het gesprek aangaan. Bestaande mogelijkheden blijven hierdoor onbenut. Het is daarom aan te bevelen dat het de normaalste zaak van de wereld wordt dat werkgever en werknemer gezamenlijk zoeken naar de beste individuele oplossing voor de knelpunten tussen werk en gezin. Flexibiliteit van zowel de werkgever als de werknemer is hierbij nodig.

Rouvoet wil dat de afstemming tussen werk en privé onderdeel uitmaakt van de verbeteringen van het sociaaleconomische stelsel. Wanneer de economie weer aantrekt, is innovatie van de arbeidsmarkt op dit terrein noodzakelijk. 'Slimmer werken' kan helpen om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen.

Op 9 maart stellen minister Rouvoet en zijn collega-bewindslieden van Onderwijs en Sociale Zaken & Werkgelegenheid op een speciaal daarvoor georganiseerde conferentie met sociale partners in Rotterdam een werkagenda op. Goede afstemming tussen werk en privé is een zaak die overheid, werkgevers en werknemers alleen gezamenlijk kunnen oplossen. Aan de hand van de werkagenda worden verbeteringen in de afstemming tussen werk en gezin concreet opgepakt.


-0-0-0-

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed