Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 9.00 uur

Utrecht, 05-03-2009

Fietsendief op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Een 51-jarige man uit Utrecht is woensdagavond laat op heterdaad aangehouden voor het stelen van een fiets.

Omstreeks 23.25 uur kreeg de politie een melding dat politieagenten van het korps Gooi en Vechtstreek in de Goedestraat in eigen tijd een fietsendief hadden aangehouden. Politieagenten uit Utrecht gingen ter plaatse, namen de dief van hen over en brachten hem naar het politiebureau.

Verwarde man aangehouden

UTRECHT- Een 21-jarige verwarde man uit Polen is woensdagavond aangehouden omdat hij een gebouw niet wilde verlaten.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding dat er een verwarde man in een gebouw aan het Domplein lag die niet wegwilde. De politie ging ter plaatse en sprak de man aan. Hij werd zeer agressief en wilde het pand na meerdere verzoeken niet verlaten. Hierop werd de man aangehouden. De crisisdienst zal beoordelen of de man opgenomen moet worden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT- Drie mannen uit Rotterdam zijn woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal aan de Oudkerkhof.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen een kledingstuk hadden gestolen uit een winkel aan de Oudkerkhof. Ze waren weggerend, in een auto gestapt en weggereden in de richting van de Weerdsluis. Agenten gingen ter plaatse en zochten de omgeving af. Ze zagen de auto rijden op de Talmalaan en gaven een stopteken. Er zaten drie mannen in de auto, een 26-jarige, een 38-jarige en een 40-jarige, allen uit Rotterdam. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Man aangehouden voor heling

UTRECHT- Een 24-jarige man is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van heling.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat er gestolen goederen zouden liggen in een box aan de Spaaklaan. Na controle bleek er een gestolen fiets in de box te staan. De huurder werd meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor heling.

Toezicht en handhaving bij Trance Energy

UTRECHT Zaterdagavond 7 maart en zondagmorgen 8 maart zal de politie de toezicht houden bij het Trance Energy festival in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

De politie handhaaft de openbare orde zodat het feest veilig en ordelijk kan verlopen. Zij controleert onder andere op drugsbezit door feestgangers, waarbij drugshonden ingezet worden. Het openbaar ministerie zal ter plekke de afdoening van zaken verzorgen. Ook handhaaft de politie op alcoholgebruik onder bestuurders. De grootschalige controle die in dit kader gehouden wordt, vindt zowel aan het begin als aan het einde van het festival plaats.