Politie Hollands Midden

Datum: 5 maart 2009

Lisse Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 36 jarige automobilist uit Sassenheim. Agenten controleerden de man donderdag 5 maart rond 02.10 uur op de Romijnstraat. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 420 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Ondanks dat de grond voor het innemen van het rijbewijs ligt bij 570 ug/l. werd deze wel ingenomen. Het was namelijk de derde keer in drie jaar dat hij voor dit feit met de politie in aanraking kwam. Daarvoor was het hem nog twee keer gebeurd. In 2001 ( 340 ug/l.), 2004 (585 ug/l.), 2007 (135 ug/l. en 2008 ( 260 ug/l.) en nu dit jaar 420 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Katwijk Aanhouding van mogelijke inbrekers De politie heeft donderdag 5 maart rond 04.00 uur op de Zeeweg twee mannen uit Litouwen van 20 en 26 jaar aangehouden. In hun auto lag inbrekersgereedschap. De aanhouding van het tweetal volgde na een achtervolging op de auto waarin ze reden. Op de rotonde Meeuwenlaan / Parklaan trok de auto de aandacht van surveillerende agenten. Nog voordat er een controle kon plaatsvinden gaf de auto vol gas. Op de Zeeweg eindigde de achtervolging en werd de ontdekking gedaan. Mede op het aantreffen van inbrekersgereedschap, het verdachte gedrag van de twee en de inbraken die er in Katwijk zijn, werden de twee voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. Ook de auto is voor het onderzoek in beslag genomen.

Leiden Aangehouden voor diefstal fiets De politie heeft donderdag 5 maart rond 01.30 uur een 40 jarige man uit Leiden aangehouden. Agenten zagen de man op de Morssingel lopen slepen met een Union damesfiets. Bij het zien van de politie liet hij de fiets achter en ging er als een haas vandoor. Agenten wisten de man op de Lopsenstraat aan te houden. Daar hield hij zich verscholen onder auto's. De man die onder invloed van drank was en nog niet verhoord kon worden, is voor het onderzoek ingesloten. De fiets, waarvan nog geen aangifte van diefstal was gedaan, is in beslag genomen.

Leiden Aangehouden voor diefstal laptop De politie heeft woensdag 4 maart rond 15.15 uur een 40 jarige man uit Amsterdam aangehouden. De politie nam de man over van een werknemer van een bouwbedrijf dat bouwwerkzaamheden uitvoert aan de Sandifortdreef. Hij had twee mannen een bouwkeet zien binnengaan om er even later met een laptop uit te komen. Het lukte hem om de Amsterdammer vast te houden. De andere man verdween spoorloos. De laptop werd teruggevonden in bosjes op het terrein. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 40 jarige automobilist uit Warmond. Agenten controleerden de man donderdag 5 maart rond 02.20 uur op de Morsweg. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld. De man werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 745 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Boskoop Vijf auto's betrokken bij aanrijding Bij een aanrijding op de Zijde, woensdag 4 maart rond 19.40 uur waren in totoaal vijf auto's betrokken. Eén inzittende van een auto, een 24 jarige man uit Kamp-Lintfort, klaagde over zijn nek en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Verder bleef het bij materiële schade. De oorzaak van de aanrijding was dat een 23 jarige man uit Boskoop te laat reageerde op voor hem afremmende auto's en tegen een 22 jarige plaatsgenoot botste. Door de klap schoven vervolgens de andere voertuigen tegen elkaar.

Waddinxveen Aangehouden voor mishandeling De politie heeft maandagavond 2 maart drie 15 jarige jongens uit Waddinxveen aangehouden. De drie worden verdacht van het mishandelen van een 13 jarige plaatsgenoot die dag rond 18.15 uur op de Sniepweg. De 13 jarige moest zich daardoor onder doktersbehandeling stellen. De mishandeling volgde op een woordenwisseling en een kleine ruzie tussen jongeren waaronder het slachtoffer. De verdachten zijn na hun verhoor nog dezelfde avond weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Zevenhuizen Scooterrijder gewond bij aanrijding Een 40 jarige scooterrijder uit Moerkapelle is woensdag 4 maart rond 16.30 uur gewond geraakt na een aanrijding die hij op de Bredeweg had met een 64 jarige fietsster uit Moerkapelle. Met mogelijk een bekken- of beenbreuk is hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De vrouw bleef ongedeerd. De aanrijding gebeurde doordat de man de vrouw over het hoofd had gezien.

--------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --