Gemeente Oisterwijk

snelheidsmeter in gemeente Oisterwijk
26-02-2009
Mobiele snelheidsmeter in gemeente Oisterwijk

De gemeente Oisterwijk krijgt vanaf maart een mobiele snelheidsmeter; de zogeheten Dynamische Snelheidsindicator (DSI). Het betreft een mobiel systeem dat gedurende twee weken op één locatie wordt ingezet en daarna naar een volgende locatie gaat. Mensen uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom die overlast ervaren van hardrijders kunnen bij de gemeente zelf een verzoek doen voor plaatsing van de mobiele snelheidsmeter.

Ontmoedigen van hardrijden

De DSI is een combinatie van een grafisch display en een snelheidsmeetsysteem. Wanneer iemand te hard rijdt, verschijnt zijn snelheid in een rode kleur op het display. Houdt de weggebruiker zich aan juiste snelheid, dan verschijnt een groenkleurig getal. Met het systeem worden automobilisten gecomplimenteerd voor goed rijgedrag, terwijl hardrijden wordt ontmoedigd.

Eerste inzet aan de Akkerweg in Moergestel

De DSI wordt voor het eerst ingezet langs de Akkerweg in Moergestel. Bewoners van de Akkerweg ervaren geluidsoverlast van het autoverkeer dat daar te hard rijdt. De DSI draagt op korte termijn bij aan het verminderen van de snelheid. De gemeente kijkt nog naar overige maatregelen om de verkeerssituatie daar te verbeteren. Zij doet dit in het kader van het nieuwe verkeer en vervoerplan dat deze zomer wordt vastgesteld.

Overige maatregelen in Moergestel

Eind 2007 hebben bewoners van Moergestel een aantal verkeersaanbevelingen overhandigd aan verkeerswethouder Joost Wagenmakers. Het ging hierbij om kleinschalige oplossingen die moeten leiden tot minder irritaties en meer veiligheid in het verkeer. De gemeente heeft de aanbevelingen bestudeerd en treft nu enkele maatregelen om de verkeerssituatie te verbeteren. Zo wordt de voorrangssituatie op het kruispunt Rootven-Kerkstraat duidelijker aangegeven, komt er een verkeersspiegel in de Korenschuur en wordt de DSI ingezet in straten waar te hard gereden wordt.

Verzoek doen voor de snelheidsmeter

Bewoners kunnen een verzoek voor de DSI indienen bij Ronnie van Boxtel, medewerker verkeer van de gemeente. Hij is te bereiken op (013) 529 12 82 of via ronnie.van.boxtel@oisterwijk.nl.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon