Provincie Overijssel

23 kandidaten voor burgemeestersfunctie Dinkelland


De Commissaris van de Koningin in Overijssel, de heer mr G.J. Jansen, heeft 23 sollicitaties ontvangen voor de burgemeestersfunctie in de gemeente Dinkelland. Daaronder bevinden zich 5 vrouwelijke kandidaten.

Achtergrond sollicitanten
Onder de sollicitanten zijn 5 (oud-)burgemeesters. Daarnaast zijn er 11 kandidaten die een andere functie hebben of hadden in het openbaar bestuur en 7 kandidaten hebben een andere professionele achtergrond. Wat betregt politieke kleur is het aanbod als volgt samengesteld:
* VVD: 8 kandidaten

* CDA: 6 kandidaten

* PVDA: 5 kandidaten

* Groenlinks: 2 kandidaten

* CU: 1 kandidaat

* D66: 1 kandidaat

Vacature Dinkelland
De sollicitatietermijn liep van 6 tot 27 februari 2009. De burgemeestersvacature in deze ruim 26.000 inwoners tellende gemeente ontstond per 1 maart 2008 door het eervol verleend ontslag aan burgemeester mr F.P.M. Willeme. Sindsdien wordt de burgemeesterspost in Dinkelland waargenomen door de heer J.G. Kristen.

Hoe verder?
Op basis van het door de gemeenteraad van Dinkelland opgestelde profiel maakt Commissaris van de Koningin mr G.J. Jansen een selectie uit de kandidaten. Deze selectie wordt vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad voorgelegd. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verwacht de aanbeveling van de gemeenteraad van Dinkelland vóór eind juni. De procedure is erop gericht dat er na de zomer een nieuw benoemde burgemeester aan het werk kan in Dinkelland.