Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 05-03-2009

Vernielers aangehouden

NIEUWEGEIN/MAARSSEN Twee mannen werden in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart aangehouden op verdenking van vernieling.

Rond 02.45 uur reed een politieman in burger in een onopvallende politieauto over de A.C. Verhoefweg in Nieuwegein. Daar zag hij een auto met een behoorlijke snelheid rijden. De agent ging achter de auto aan en zag dat de bestuurder met een snelheid van dik boven de 100 km/u reed. Hij nam contact op met de politiemeldkamer en kreeg te horen dat vlak daarvoor op de Theo Thijssenhove een ruit van een woning was vernield en dat daarbij een auto was weggereden. Vermoedelijk was dit de auto waar de agent achteraan zat.

De automobilist reed de parallelweg van de Rijksweg A12 en vervolgens de Rijksweg A2 op. Daarbij zag de agent dat hij met een (al gecorrigeerde) snelheid van 157 km/u reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. Vanaf de oprit Maarssen reed een opvallende politieauto de A2 op en kreeg de auto een stopteken.

In de auto zaten een 26-jarige man uit Utrecht als bestuurder en een 28-jarige man uit Amsterdam. Beiden werden aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Op de Theo Thijssenhove was een ruit van een woning vernield. De twee aangehouden verdachten worden van deze vernieling verdacht. De bewoner deed aangifte van vernieling. De mogelijke aanleiding hiertoe zou een conflict uit het verleden zijn. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de Utrechter werd ingevorderd omdat hij veel te hard had gereden.

Scootercontrole

NIEUWEGEIN/HOUTEN De politie heeft op woensdag 4 maart van 13.30 uur tot 20.30 uur een scootercontrole op de Blokhoeve in Nieuwegein en De Slinger in Houten gehouden.

In totaal leidden motoragenten 81 brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen. Bij 36 van de scooters was alles in orde, voor de overige 45 werden 52 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor te hoog vermogen, rijbewijs/ kentekenbewijs niet kunnen tonen, geen rijbewijs hebben en te veel geluid. Eén uitlaat werd ter plaatse gedemonteerd.

Bedreiging

IJSSELSTEIN Een jongeman werd op woensdagavond 4 februari aangehouden voor het bedreigen van een vrouw.

Rond 19.30 uur kreeg de politie de melding dat een groepje van vijf jongelui bij een horecagelegenheid aan de Televisiebaan het personeel zou hebben bedreigd. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een medewerkster van de gelegenheid. Zij verklaarde dat één jongeman haar verbaal had bedreigd en beledigd en niet had betaald.

Agenten hielden de verdachte, een 23-jarige man uit IJsselstein, aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Accuboren

NIEUWEGEIN Twee mannen probeerden op woensdag 4 maart meerdere accuboormachines te stelen. Zij werden betrapt en aangehouden.

Rond 16.20 uur kreeg de politie de melding dat personeel van een winkel aan de Veldwade twee mannen had aangehouden. Het tweetal had meerdere accuboormachines in twee vuilniszakken gestopt en wilde daarmee de winkel uitlopen. Zij werden vervolgens door het personeel aangehouden.

De verdachten, mannen van 25 en 29 jaar uit Nieuwegein, werden aan de politie overgedragen en naar het politiebureau overgebracht. Beiden bekenden de diefstal. Op vrijdag 27 februari werd op een soortgelijke manier een diefstal gepleegd. De politie onderzoekt of de verdachten hier ook voor verantwoordelijk zijn. Beiden zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.