HISWA


PERSBERICHT

Driebergen, 2 maart 2009
Zeilscholen slaan handen ineen om jongeren te trekken

Vijftien zeilscholen, aangesloten bij HISWA Vereniging, nemen dit jaar gezamenlijk deel aan de Water Fun Zone op de HISWA 2009. De HISWA-zeilscholen proberen op deze manier jongeren te enthousiasmeren voor het zeilen. De zeilscholen hebben een eigen stand nabij de Water Fun Zone in hal 5. "In het paviljoen geven de zeilscholen voorlichting aan kinderen over allerlei vormen van watersport. Wij laten de jeugd zien hoe leuk watersporten is en hopen op deze manier jongeren te interesseren voor het zeilen. Wij verwachten ongeveer 750 kinderen per dag", aldus Geert Dijks, bedrijfsgroepsmanager zeil- en vaaropleidingen bij HISWA Vereniging.
De Water Fun Zone is een initiatief van het Watersportverbond in samenwerking met HISWA Vereniging, de Nederlandse Kano Bond, De Nederlandse Waterski en Wakeboard Bond en de Commissie Watersport Opleidingen. Op het programma staan onder andere gratis zeillessen, windsurfdemo's en wedstrijden klompzeilen. Bij het waterbassin is ook de stand van ikwilwatersporten.nl. Dit is een project van de partners dat kinderen op school en in de vrije tijd de mogelijkheid biedt om kennis te maken en plezier te beleven aan watersporten zoals zeilen, surfen, kanoën, waterskiën of raften.
Naast de participatie in de Water Fun Zone organiseren de HISWA-zeilscholen op 19 april een landelijke open dag. Doel van de dag is kinderen en volwassenen kennis te laten maken met diverse zeil- en vaaropleidingen. Meer informatie is te vinden op www.hiswa.nl/zeilscholen.
---
Noot aan de redactie,