Partij voor de Vrijheid (PVV)

Brandweer van Zaandam bespuugd en bekogeld - Kamervragen donderdag 05 maart 2009

Vragen van de leden Brinkman en De Roon (Beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister van Justitie over het bericht dat de brandweer van Zaandam is bespuugd en bekogeld.


1)
Bent u bekend met het bericht dat de brandweer van Zaandam is bespuugd en bekogeld?*


2)
Hoe beoordeelt u het dat 30 personen de hardwerkende brandweermannen hebben bekogeld en bespuugd en dat er maar drie personen zijn opgepakt?


3)
Behoort tot de drie personen die zijn opgepakt ook de persoon die volgens omstanders een baksteen richting de hulpverleners heeft gegooid? Zo neen, waarom niet?


4)
Zijn de overige jongeren geïdentificeerd en worden deze ook binnenkort opgepakt? Zo neen, waarom niet?


5)
Bezitten deze jongeren een dubbele nationaliteit en zo ja, bent u bereid om bij deze jongeren en hun ouders (indien minderjarig en ook in het bezit van een dubbele nationaliteit) na veroordeling ogenblikkelijk het Nederlanderschap in te trekken en ze uit te zetten naar het land van herkomst? Zo neen, waarom niet?


6)
Deelt u de mening dat, met welke plannen u ook komt met betrekking tot de niet-aflatende stroom van geweld tegen hulpverleners deze volstrekt nutteloos zullen zijn als de politie daders niet oppakt en rechters geen torenhoge straffen opleggen? Zo neen, waarom niet?


* De Telegraaf: Brandweer bespuugd en bekogeld