Ingezonden persbericht


Start cursus Dieren-EHBO
Nog enkele plaatsen beschikbaar

Utrecht, 5 maart 2009

Net als bij mensen gaat er ook bij dieren wel eens iets mis. Een dier kan ziek worden of een ongelukje krijgen. Het is goed als de eigenaar dan weet hoe te handelen om erger te voorkomen. Daarom organiseert Dierenbescherming Utrecht Amersfoort de cursus Dieren-EHBO. Deze beslaat zestien maandagavonden en gaat van start op 16 maart.

De cursus is voor iedereen toegankelijk, maar met name geschikt voor mensen met een hond of kat. Aan bod komen onder meer de anatomie van huisdieren, hun verzorging, de meest voorkomende dierenziektes en het herkennen daarvan. Daarnaast wordt aandacht besteed aan eerste hulp bij ongelukken en het aanleggen van spalken en verbanden bij dieren. Vier van de zestien sessies zijn praktijklessen. De cursus wordt afgesloten met een examen.

De cursus vindt plaats in het kantoor van de Dierenbescherming op Californiëdreef 19 in Utrecht. Deelname kost ¤ 124,- inclusief lesboek, examengeld en een jaar lidmaatschap van de Dierenbescherming. Leden en vrijwilligers van de Dierenbescherming betalen ¤ 100,-. Aanmelden kan tot 12 maart door te bellen met 030 - 246 88 66 of te e-mailen naar info@dierenbeschermingutrechtamersfoort.nl.

Einde bericht



Ingezonden persbericht