Ingezonden persbericht


SP zegt Nee tegen de Megamall: "Zijn ze nu helemaal belaserd!!!"

Vanavond tijdens koopavond zal de Tilburgse SP om 19.00 uur een laserprojectie vertonen tegen de Megamall op het Pieter Vreedeplein. SP-ers zullen ondertussen flyers uitdelen aan het winkelend publiek waarop wordt uitgelegd waarom de Megamall volgens de SP een grote bedreiging is voor Tilburg.

De actie is bedoeld ter ondersteuning van het pleidooi van de Tilburgse middenstand. Die vreest voor fors omzetverlies als de mall-plannen van het college doorgaan. De SP denkt dat die vrees gegrond is en dat de komst van een mega-shopping center van 100.000m2 ten koste zal gaan van het winkelaanbod in de wijken en de binnenstad van Tilburg. Daarmee verliezen niet alleen veel lokale ondernemers en hun personeel hun broodwinning en bestaanszekerheid: Ook de leefbaarheid van de stad gaat kapot. Fractievoorzitter Veerle Slegers van de SP: "Wijkwinkelcentra en de binnenstad vormen de economische ruggengraat van de stad en hebben tegelijk een sociale functie: Buurtbewoners komen er elkaar tegen. Dat is belangrijker en waardevoller dan een gigantische anonieme winkeldoos aan de rand van de stad die ook nog eens gaat zorgen voor veel meer verkeer, asfalt en luchtvervuiling."

Volgens de SP is het juist in deze tijd van ongekende economische crisis belangrijk om op zekerheid te spelen. Slegers: "Dat betekent behouden en beschermen wat er is aan lokaal winkelaanbod in plaats van mee te gaan in de waanzinnige illusie van een projectontwikkelaar zonder binding met Tilburg."

Meer info:

SP Tilburg

Veerle Slegers 06 5117 39 32

---- --