Gemeente Amsterdam



Persbericht
Datum donderdag 5 maart 2009

Max van Engen wordt Hoofd Kunst en Cultuur
bij de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling

Op 1 mei 2009 treedt Max van Engen in dienst bij de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling als hoofd Kunst en Cultuur. Hij is de opvolger van Henk Stokhof die per 1 mei wordt aangesteld als hoofd van de afdeling Sport.

De heer van Engen zal het Kunstenplan 2009-2012 uitwerken en daarbij bijzondere aandacht geven aan de bestaande Amsterdamse instellingen en - in het licht van de ambitie wereldklasse ­ tevens aan internationale instituten als het Muziekgebouw aan het IJ, de Stadsschouwburg, de grote musea en de Openbare Bibliotheek. Het stimuleren en innoveren van kunst en cultuur in de wijken maakt ook deel uit van het kunstenplan, evenals het helpen van jongeren in de ontplooiing van hun talenten.

Daarnaast zal hij zich richten op een samenwerking met het Stadsarchief en Bureau Monumenten & Archeologie om te komen tot een Culturele Alliantie en het opstellen van een stadsbreed programma Cultuur en Erfgoed.

De heer van Engen werkte hiervoor bij de Toneelgroep Amsterdam en heeft een ruime ervaring in de wereld van kunst en cultuur in Amsterdam en op landelijk niveau. Daarnaast bekleedt de heer van Engen verschillende bestuursfuncties en is docent aan de Theaterschool.