Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 maart 2009

Jan Camphuis / Chantal Westerhoff: 053-4555588

Eenzijdig dodelijk ongeval
Den Ham
Vanmorgen is bij een eenzijdig ongeval aan de Vriezendijk in Den Ham een 74-jarige man uit Den Ham overleden.

Op donderdag 5 maart 2009 omstreeks 10.20 uur reed een 74-jarige man in zijn auto over de Vriezendijk in Den Ham. Hij kwam uit de richting van de Marleseweg. Waarschijnlijk werd de automobilist onwel waardoor hij van de weg raakte. Hulpverleners hebben de man gereanimeerd. In de ambulance is de man overleden. De verkeersanalist van de politie Twente heeft een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding ingesteld. De auto werd weggesleept en de weg is een uur afgesloten voor het overige verkeer. (09-025093)

'Verwarde' man veroorzaakt paniek in supermarkt Hengelo
Een 38-jarige man uit Hengelo veroorzaakte vanmorgen, donderdag 5 maart 2009 omstreeks 9.56 uur commotie in de binnenstad van Hengelo. De man, die psychiatrisch patiënt is, bezocht vanochtend familie. Daarna is hij de binnenstad van Hengelo in gegaan. Hij bedreigde diverse personen met een keukenmes. Op een gegeven moment is hij een supermarkt, gevestigd aan Christiaan Langefeldstraat binnen gelopen. Daar bedreigde hij, door onder andere met zijn mes steekbewegingen te maken, diverse klanten en personeel. De man werd overmeesterd door een journalist van de Twentsche Courant Tubantia, die in de winkel aanwezig was. Hij heeft de man aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is inmiddels teruggebracht naar een Instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg waar hij verbleef. De politie heeft diverse getuigen gehoord. Aan hen wordt slachtofferhulp geboden. In overleg met justitie wordt de 38-jarige man niet strafrechtelijk vervolgd.

Mochten er betrokkenen zijn die niet met de politie in contact zijn geweest maar wel behoefte hebben aan slachtofferhulp dan kunnen zij bellen met 0900-0101.

Aangehouden met gestolen snorfiets

Enschede

Een 43-jarige Enschedeer is woensdagmorgen 4 maart aangehouden omdat hij op een snorfiets reed die als gestolen stond gesignaleerd.

Op 18 september 2008 werd vanuit een schuur van een woning aan de JJ van Deinselaan in Enschede een snorfiets ontvreemd. De 44-jarige bewoner en eigenaar deed hiervan aangifte. Woensdagmorgen 4 maart zagen surveillerende politiemensen op de Gronausestraat in Enschede een man op een bromfiets rijden zonder helm. De man werd staande gehouden en toen bleek het te gaan om een 43-jarige Enschedeer. Bij controle werd geconstateerd dat de bromfiets waarop hij reed niet verzekerd was. Op de bromfiets zat een bromfietsverzekeringsplaatje die niet bij dit voertuig hoorde. Bovendien bleek dat het geen bromfiets betrof, maar een snorfiets die in september 2008 gestolen was. Hierop werd de 43-jarige aangehouden waarop hij verklaarde dat hij de snorfiets van een onbekende had gekocht. De snorfiets is in beslaggenomen en zal worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar. Proces-verbaal wordt tegen de 43-jarige opgemaakt. (08-118703)

Man aangehouden na beledigen van politieman

Hengelo

Een 21-jarige Hengeloer werd woensdagavond 4 maart aangehouden. Hij beledigde surveillerende politiemensen.

Politiemensen reden woensdagavond 4 maart stapvoets in hun surveillanceauto over de Markt in Hengelo. Twee jongens liepen hen voorbij en één van hen schold en bedreigde de politiemensen. Hierop werd hij, een 21-jarige Hengeloer, aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij weer heengezonden en proces-verbaal wordt opgemaakt. (09-025232)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Goor

Een 44-jarige automobilist uit Goor kon woensdagavond 4 maart zijn rijbewijs inleveren nadat was geconstateerd dat hij met veel te veel alcoholische versnaperingen achter het stuur van zijn auto had gereden.

Getuigen gaven woensdagavond 4 maart rond 22.00 uur door dat ze vanuit de richting Enschede achter een personenauto reden waarvan de bestuurder erg slingerend reed. Zij hadden het vermoeden dat de betreffende bestuurder teveel had gedronken. De getuigen bleven achter de bewuste auto rijden en gaven de positie steeds door. Op de Deldensestraat in Goor werd de auto door politiemensen aan de kant gezet en bleek dat de bestuurder, een 44-jarige man uit Goor, inderdaad teveel had gedronken. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan en werd meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 2.05 promille uit en werd het rijbewijs van de 44-jarige ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt. (09-025235)

Automobilist rijdt zonder rijbewijs met de nodige alcohol op

Almelo

Een 27-jarige Almeloer is donderdagmorgen 5 maart aangehouden. Zijn rijgedrag was opgevallen en het bleek dat hij zonder rijbewijs en onder invloed de auto bestuurde.

Surveillerende politiemensen zagen donderdagmorgen 5 maart om ongeveer 01.00 uur op de Willem de Clerqstraat in Almelo een auto voorbijrijden met hoge snelheid. Dezelfde auto werd even later op de Oranjestraat gezien waar hij tegen het verkeer inreed. De politiemensen zagen kans op de Winkelsteeg de auto aan de kant te zetten die bestuurd werd door een 27-jarige Almeloer. Hij bleek behoorlijk onder invloed en niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Na aanhouding is de man meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.6 promille uitwees. De nodige processen-verbaal worden tegen hem opgemaakt. (09-025274)

Man aangehouden voor brandstichting

Enschede

Een 33-jarige Enschedeer is donderdagmorgen 5 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in zijn eigen woning aan de Laaressingel in Enschede. Goed optreden van getuigen hebben waarschijnlijk erger voorkomen.

Donderdagmorgen 5 maart werd om ongeveer 04.20 uur gemeld dat er brand was uitgebroken in een woning aan de Laaressingel in Enschede. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen bleek het te gaan om een woning in een flatgebouw. Alle bewoners hadden ondertussen het gebouw verlaten.

De eigenaar van de brandende woning verklaarde dat hij met een brandende sigaret in slaap was gevallen. Hierop is hij, een 33-jarige Enschedeer, aangehouden in verband met mogelijke brandstichting. Met toestemming van de 33-jarige is aan het bureau van hem een ademanalyse afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van de nodige alcohol verkeerde. Dit bleek, want de uitslag van de ademanalyse was 1.25 promille. Hij is voor nader onderzoek opgesloten.

Een tweetal oplettende getuigen, waaronder een 41-jarige Enschedeer, hebben mogelijk erger voorkomen. Zij zagen in het voorbijfietsen de vlammen in de bewuste woning en hebben direct alle bewoners wakker gemaakt die dan ook naar buiten gingen. Ook de 33-jarige is door met de nodige moeite wakker gekregen en naar buiten gehaald. De voordeur van de woning is hiervoor door hen ingetrapt. (09-025287)

4500 flesjes zonnebrand ontvreemd

Holten

Uit een geparkeerde vrachtwagen aan de Langstraat in Holten, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag jl. in totaal ongeveer 4500 flesjes zonnebrandmiddel gestolen.

Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Portugese Lajeosa Mondego ontdekte woensdagmorgen 4 maart dat het dekzeil van zijn vrachtwagen was kapotgesneden en dat uit de vrachtauto ongeveer 4500 flesjes zonnebrandmiddel waren ontvreemd. De chauffeur deed hier van aangifte. De vrachtauto stond geparkeerd op de parkeerplaats "Struik" aan de Langstraat langs de A1 in Holten. (09-024880)

Man gewond door vorkheftruck

Nijverdal

Een 56-jarige werknemer van een bedrijf uit Nijverdal is woensdagmorgen 4 maart gewond geraakt doordat een collega van hem met een vorkheftruck over zijn voet reed.

Een 45-jarige werknemer van een bedrijf aan de Bedrijvenweg in Nijverdal was woensdagmorgen 4 maart om ongeveer 10.45 uur bezig met het halen van pallets uit een vrachtwagen. Hiervoor gebruikte hij een vorkheftruck. Bij het achteruitrijden heeft hij een collega, een 56-jarige man uit Lemelerveld, geraakt die daardoor ten val kwam en waarna een wiel van de vorkheftruck over een van zijn voeten reed. Met een ambulance is de 56-jarige overgebracht naar het ziekenhuis en de arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in. (09-024955)

---- --