Ingezonden persbericht


Wakker worden, cultureel Nederland!

Als u wilt dat er meer aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur op de Nederlandse televisie, dan moet u nu handelen! Langer toekijken en afwachten betekent dat de kaarten voor de publieke omroep op 1 april a.s. definitief zijn geschud. Dat is geen slechte grap, wel een zwart scenario* dat u nu nog kunt helpen voorkomen. Word zelf lid van Omroep C en maak anderen lid. Wacht niet langer af!

Iedereen die werkt in de culturele sector moet toch op z'n minst zelf lid zijn van onze eigen Omroep C. En iedere instelling zou er minimaal voor moeten zorgen dat de eigen achterban actief benaderd wordt om lid te worden. Uw organisatie wordt er bovendien beter van, u wordt beloond op bijzondere wijze. Kom in actie voordat onze kans voorbij is, doe het nu!

We zijn nu over de helft. Er staan ruim 25.000 leden op de teller en we hebben nog 3 weken te gaan. Bezorg uzelf een eigen omroep, help Omroep C op tv!

Voor iedereen die werkt in de sector, klik hier voor het speciale lidmaatschap van ¤ 6,--.

Instellingen die helpen door zelf leden te werven, klikken hier.

Wij rekenen op u,

Ambassadeurs van Omroep C

Janine Jansen
Kim van Kooten
Jeroen Krabbé
Nelleke Noordervliet
Erwin Olaf
Henk van Os
Halina Reijn
Johanna ter Steege

Omroep C wordt gesteund door vrijwel alle culturele (koepel-)organisaties van Nederland

PS. de mediawet staat Nederlandse ingezetenen toe om lid te zijn van meer dan één omroep.
* Kunst- en cultuurprogramma's worden bij de publieke omroep ernstig bedreigd door de mogelijke toetreding van Wakker Nederland en PowNed (GeenStijl), beiden onderdeel van de Telegraaf Mediagroep, in combinatie met de groei van ouderenomroep MAX en de mogelijke continuering van Llink. De doelstelling van de nieuwe omroepen is immers een volstrekt andere dan die van C. De bestaande omroepen verliezen door hun komst, resp. groei zendtijd en middelen, waardoor het aanbod van producties over kunst- en cultuur over de hele linie vermindert

----------
Voor meer informatie over de campagne voor Omroep C: stuur een mail naar campagne@omroepc.nl of bel met 010-2250209 en vraag naar Wouter Kronenberg of Kickan Schipper.