Donderdag 5 maart 2009

Deze week in FEM (week 10, vanaf vrijdag 6 maart in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Private equity overleeft de crisis
Wie hoopte dat private equity door de kredietcrisis weggevaagd zou worden, heeft pech. De zaken gingen de laatste tijd wel minder: investeringen werden minder waard, en grote aankopen met geleend geld zijn op dit moment onmogelijk. Maar het einde van de sector is nog niet in zicht. Er komt een shake-out, maar private equity overleeft.

IJslandse centrale bank wist al lang: Icesave valt om De IJslandse centrale bank wist begin 2008 al dat IJslandse banken later dat jaar zouden omvallen. Een schokkende analyse daarover werd eind februari verspreid onder IJslandse regeringsleden, maanden voor Icesave op de Nederlandse markt actief werd. Maar er gebeurde niets.

Prijsvechters dagen Albert Heijn uit
Na alle crisisberichten is er ook goed nieuws: Albert Heijn heeft een topjaar achter de rug. In het laatste kwartaal boekte de grootgrutter uit Zaandam een recordwinst. Maar achter de schermen slijpen de prijsvechters de messen om tot de aanval over te gaan.

Vakantie: ¡®Dit is een last minute jaar¡¯
Ook de toeristische branche gaat de recessie voelen. Wim Backers, baas van vakantiebedrijf Vacansoleil, voorspelt: ¡®Dit is een last minute jaar¡¯. Maar Backers laat zich niet ontmoedigen. Hij heeft grootse plannen, voor een eigen wielerploeg ¨¦n een Europese campingketen.

Verder in dit nummer:

¡ñ Oost-Europa zakt weg in het moeras van de crisis. Wie helpt? ¡ñ China¡¯s provincie Guangdong voelt de crisis keihard ¡ñ Groot eenmalig leed bij AkzoNobel
¡ñ Opel redt het nog niet zonder de hulp van GM
¡ñ Econcern krijgt het geld voor een windpark op zee niet bij elkaar

Informatie: Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)