Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

Fraudewaarschuwing WorldWideWeb Register

05/03/2009

Arnhem, 05 maart 2009 - SIDN heeft de afgelopen dagen opnieuw klachten ontvangen van registrars en domeinnaamhouders over het bedrijf GT@P. In 2007 was GT@P ook al actief. Dit bedrijf benadert houders van .nl-domeinnamen met het dringende verzoek hun domeinnaam in het WorldWideWeb Register op te laten nemen om dit register up-to-date te houden. De kosten voor deze service staan in de kleine lettertjes verstopt en bedragen ¤ 957,- per editie. Aangezien het contract wordt aangegaan voor drie edities, bedragen de totale kosten ¤ 2.871,-. Wat kan SIDN doen?
SIDN zal voor zover mogelijk hard optreden tegen deze praktijken. Wij kunnen echter alleen actief optreden tegen de fraudeurs als daar rechtsgronden voor zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als wanneer het bedrijf u namens SIDN zegt te benaderen. Voor zover ons bekend is hiervan geen sprake. Mocht u hierover informatie hebben, dan ontvangen wij die graag van u (support@sidn.nl). Fraudemeldpunt
Registrars en domeinnaamhouders die op de hierboven beschreven of soortgelijke wijze benaderd zijn, adviseren wij met klem niet in te gaan op de aanbieding van GT@P. U kunt melding maken van het frauduleuze handelen via www.fraudemeldpunt.nl. Dit is het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude.