Politie Zaanstreek-waterland

Zeventien boetes

Zaanstad, 05-03-2009 o Zaanstad, 4 maart, 12.30-15:15 uur - Op de N246 in Westzaan heeft de politie woensdagmiddag zeventien boetes uitgedeeld.

Vier automobilisten werden met de telefoon aan het oor betrapt, één bestuurder reed te hard en een bestuurder werd bekeurd omdat het kind dat in de auto zat, niet in een kinderzitje zat. De overige overtredingen betroffen het niet kunnen tonen van een rijbewijs, verlopen apk, aanhangwagen met gladde banden, rijden met een aanhangwagen zonder BE rijbewijs en geen kentekenbewijs.

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam heeft een opvallende motoragent woensdagochtend zes bestuurders staande gehouden. Drie bestuurders droegen geen gordel, twee automobilisten waren aan het bellen (niet handsfree) en één negeerde het rode licht.

Op de Provincialeweg, ter hoogte van het treinstation in Zaandam, hebben surveillerende agenten vijf bromfietsers bekeurd die door rood reden. Ten slotte werd ook op het Prins Bernhardplein, tussen 14:35 en 15:10 uur, drie bestuurders betrapt op het rijden door rood. Van de voertuigen is het kenteken genoteerd.