Politie Zaanstreek-waterland

55 oude fietsen verwijderd op oude station Krommenie/Assendelft

Krommenie/Assendelft, 05-03-2009

55 oude fietsen verwijderd op oude station Krommenie/Assendelft

Krommenie/Assendelft,

De politie heeft, samen metBaanstede, vanwege de sloop van het oude station Krommenie/Assendelft alle oude fietsen uit de fietsenstalling gehaald. Alle 55 gevonden fietsen zijn overgebracht naar Baanstede (Noppes) Purmerend. Elke fiets wordt daar minimaal drie maanden bewaard. Alle fietsen zijn geregistreerd en deels
gefotografeerd.Alleen als u kunt aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent krijgt u uw fiets weer terug.

ALGEMENE INFORMATIE OVER HET VINDEN VAN FIETSEN/VERMISTE FIETSEN:

Wat te doen als u uw fiets mist?

Het is belangrijk dat u daarvan aangifte doet. Dat gaat het makkelijkst via internet (www.politie.nl). Het aangiftebewijs, dat u zelf kunt uitprinten, heeft u nodig om uw fiets weer terug te krijgen. Wat u ook nodig heeft is een geldig identiteitsbewijs. Want anders kan immers iedereen uw fiets wel bij een van de NOPPES-winkels ophalen. Mensen zonder aangiftebewijs en identiteitsbewijs hoeven dus niet naar een van de winkels te gaan om hun vermiste fiets op te halen. Alleen als u kunt aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent krijgt u uw fiets weer terug en geeft Baanstede dit door aan de politie.

Wat te doen als u een fiets vindt?

U belt dan met het Servicecentrum van de politie (telefoonnummer 0900-8844). U wordt dan doorverbonden met een van de NOPPES Kringloopwinkels van Baanstede in Wormer of Purmerend. Die zorgt er dan voor dat de gevonden fiets binnen 48 uur wordt opgehaald en in een van de magazijnen wordt ondergebracht. Elke gevonden fiets wordt daar minimaal 3 maanden bewaard. De gegevens van de opgehaalde fietsen worden doorgestuurd naar de politie. De politie controleert regelmatig van welke fietsen aangifte is gedaan van vermissing. Als het de politie lukt de rechtmatige eigenaar te achterhalen, dan kan deze de fiets bij een van de winkels ophalen. Of voor 10 euro thuis laten bezorgen.