Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Verborgen camera tegen vuiloverlast

5 maart 2009
Deze week start stadsdeel Zuidoost de pilot met verborgen camera's om letterlijk zicht te krijgen op veroorzakers van vuiloverlast.

Nog te vaak wordt het huisvuil bij de ondergrondse container op een verkeerde manier aangeboden. Hierdoor ontstaat extra zwerfvuil, wat bij bewoners leidt tot irritatie en een gevoel van onveiligheid. Daarom start stadsdeel Zuidoost deze week de pilot met verborgen camera's om letterlijk zicht te krijgen op veroorzakers van de vuiloverlast.

De pilot met verborgen camera's vindt plaats in nauwe samenwerking met particuliere beheerders, zoals woningbouwverenigingen. De beelden worden gedurende een bepaalde periode opgenomen. In geval van een overtreding worden de beelden achteraf uitgelezen door een bevoegd persoon, zoals een buitengewoon opsporingsambtenaar.

Met het aanbrengen van een sticker op een ondergrondse container, geeft Emile Jaensch, portefeuillehouder Beheer en Milieu, op donderdag 5 maart 2009 het startsein van de pilot. De sticker attendeert bewoners op mogelijk cameratoezicht bij de container.
---