Gemeente Etten-Leur

Accommodaties voor elkaar!
Denk mee over het gebruik en beheer van accommodaties

De gemeente Etten-Leur werkt aan een nota Integraal Accommodatiebeleid met als titel `Accommodaties voor elkaar'. In deze nota worden alle publieke gebouwen waarin maatschappelijke activiteiten plaatsvinden (scholen, gymnastieklokalen, maar ook bijvoorbeeld peuterspeelzalen, kinderopvang en wijkgebouwen) op een rij gezet. Vervolgens wordt gekeken hoe er nu en in de toekomst efficiënt en effectief gebruik van kan worden gemaakt. Daarbij moeten vraag en aanbod met elkaar in evenwicht zijn. De verschillende accommodaties zijn inmiddels samen met een extern bureau (ICSadviseurs BV uit Zwolle) geïnventariseerd. Nu is de vraag aan de orde welke voorzieningen er voor de komende tien jaar nodig zijn om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. De knelpunten, kansen en de gewenste spreiding van de gebouwen over de wijken moeten in kaart worden gebracht. Daarover wordt op de volgende twee 'meedenk-avonden' (aanvang steeds om 19.00 uur) met de huidige gebruikers, beheerders en eigenaren van die accommodaties van gedachten gewisseld.
Datum: dinsdag donderdag 24 maart 2009 26 maart 2009 Locatie: Activiteitencentrum Turfschip Aula Munnikenheide College, Trivium Etten-Leur Tijd: 19.00 ­ 21.30 uur 19.00 ­ 21.30 uur Bestemd voor de publieke Sanderbanken, Baai, De Centrum West, Grauwe accommodaties met Keen, Schoenmakershoek Polder, Banakkers, Centrum maatschappelijke en Etten-Leur-Noord Oost, Hooghuis, De Grient activiteiten in: en Hoge Neerstraat

Aanmelden
Voor de avonden zijn uitnodigingen verstuurd naar de accommodatie-eigenaren. De bijeenkomsten zijn openbaar, dus ook beheerders en gebruikers van die accommodaties en iedereen die daarvoor belangstelling heeft zijn van harte welkom om mee te denken en mee te praten over dit onderwerp.
De opzet van de avond is daarbij als volgt:

1. Welkom en Introductie door ICSadviseurs hierin wordt de doelstelling van het accommodatiebeleid toegelicht en de afbakening van het project. Dit vindt plaats aan de hand van een korte presentatie.
2. Opdracht aan bewoners en gebruikers
Aan de hand van een vragenlijst wordt u gevraagd in kleinere groepen na te denken over:

- knelpunten op het gebied van accommodaties in uw wijk
- mogelijke oplossingen voor de knelpunten
- kansen om de bezetting van de bestaande accommodaties te vergroten
- de top drie van knelpunten en oplossingen
3. Presentatieronde
Vanuit de verschillende groepen wordt de top drie aan knelpunten en oplossingsrichtingen gepresenteerd voor alle aanwezigen.

Voor een goede organisatie van de avonden vragen we u wel of u zich van tevoren even wilt aanmelden. Dit kan bij de projectleider van de gemeente: willy.gommeren@etten-leur.nl